Gradonačelnik sa meštanima MZ „Jablanica“ o vodosnabdevanju

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdnović i direktor JP „Kolubara“ Zoran Mitrović razgovarali su danas sa predstavnicima MZ „Jablanica“. Ova mesna zajednica obuhvata šest sela, koja gravitiraju ka brani „Stubo- Rovni“ i meštani već duže vreme imaju problema sa vodosnabdevanjem, zbog čega su tražili prijem kod gradonačelnika.

Predstavnici MZ „Jablanica“ upoznali su gradonačelnika sa problemom vodosnabdevanja ovih sela, koji je višegodišnji, ali je kulminirao u poslednje vreme. Istakli su da se voda neravnomerno raspoređuje, zbog čega ova sela često i dugo nemaju vodu. Izrazili su sumnje u rad pojedinih radnika JKP „Vodovod“, koji preusmeravaju vodu u svoja sela, kao i neažurno otklanjanje kvarova na cevovodu, zbog čega se beleže veliki gubici u vodi.

Gradonačelnik Valjeva i direktor „Kolubare“ su obećali predstavnicima MZ „Jablanica“ da će u najskorije vreme razgovarati sa direktorom JKP „Vodovod – Valjevo“, kako bi u najkraćem roku bili otklonjeni kvarovi i problemi na koje ukazuju meštani.

Gradonačelnik Gvozdenović je rekao da je prilikom nedavne posete Sloveniji imao priliku da vidi naprednu tehnologiju, koja može zameniti postojeću fabriku za preradu vode u podbranskom delu, koja je predimenzionirana i skupa za potrebe ovih sela.

Grad će obezbediti novac za nabavku ove mini fabrike, koja je u formi kontejnera za vodu, sa kompletno automatizovanim upravljanjem, čime bi se ubrzo mogao rešiti problem vodosnabdevanja ovog dela valjevskog kraja, rečeno je na današnjem sastanku.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *