Gvozdenović: Posle 20 godina put od krune brane Stubo-Rovni preko sela Stubo i Sušica je u finalnoj fazi

Posle 20 godina put od krune brane Stubo-Rovni preko sela Stubo i Sušica je u finalnoj fazi. Gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović sa saradnicima obišao je završne radove na ovoj važnoj deonici za valjevska sela ovog kraja.

„Ovaj put je značajan jer povezuje selo Brezovice sa susednim selima, Sušicom i dalje ka Leliću, Mravinjcima i vencem valjevskih planina. Mi kao gradska vlada imamo nameru da oživimo sela i preduzeli smo konkretne korake ka tom cilju. Smatramo da ovaj put, ne samo što dosta krati put od Brezovica do Valjeva, nego ima i širi značaj u povezivanju sela i u povezivanju poljoprivrednih proizvođača. Nameravmo da iduće godine radimo nekoliko kilometara puta kroz Brezovice ka Vujinovači i siguran sam da ćemo imati pomoć Republike u tome. Ono što je najbitnije je da zadržimo mlade ljude na selu. Već sam pričao o tome da nekoliko mladih ljudi koji studiraju Poljoprivredni fakultet u Beogradu nameravaju da ostanu i da se bave organskom proizvodnjom i uopšte poljoprivredom u ovom selu, koje okuplja u suštini najveći broj mlađeg sveta. Nastavićemo ovakvim tempom građenja putne infrstukture na selu i omogućiti ne samo putnu infrastrukturu nego i druge stvari koje su značajne za seoska područja, a to je pre svega vodosnabdevanje i snabdevanje električnom energijom. Nismo napravili diskontinuitet sa prethodnom gradskom vladom nego smo imali jedan kontinuitet sa gradonačelnikom Stankom Terzićem, pre svega stvari koje su započete završavamo i radimo sve što je u interesu građana koji žive u ovom kraju“, rekao je gradonačelnik.

Direktor JP „Kolubara“ Zoran Mitrović istakao je da se završetak radova kompletne deonice očekuje do prvog novembra tekuće godine.
„Nalazimo se na putu koji se u knjigama JP „Kolubara“ vodi kao put od krune brane preko Stuba do lokacije nove crkve. Ukupna dužina ovog puta je 10,1 kilometar i čitav put je finansirala Republika Srbija kroz Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Republičku direkciju za vode i JP „Kolubara“ . U poslednje tri godine Republika Srbija je u ovaj put uložila preko 230 miliona dinara. Ove godine je dato oko 37 miliona dinara za završetak ove saobraćajnice tj za poslednju deonicu od 2,2 kilometra u širini od 5 metara, urađeno je 1,6 kilometara ivičnjaka i preko 100 metara cevastog propusta prečnika 500 milimetara“, rekao je Mitrović.

Predsednik Skupštine grada Milorad Ilić rekao je da će osnovni zadatak gradske vlasti i pozicija u budžetu za sledeću godinu, biti izgradnja kako gradske tako i seoske infrastrukture.

„Kada je počela gradnja brane Stubo-Rovni, Valjevo se zalagalo da se napravi upravo ovaj put od Valjeva sa leve strane brane, međutim projektanti su se opredelili za desnu stranu brane i taj put je napravljen do sela Poćuta. Međutim naš je interes uvek bio da povežemo ove krajeve i drago mi je što je posle 20 godina došlo do potpune realizacije. S tom realizacijom naš posao nije završen, ostaje nam obaveza da uradimo deonicu puta od Leskovica prema Užičkom putu i da na taj način povežemo ovaj deo opštine. Stvorićemo uslove da ne ide sve u Valjevo pa iz Valjeva u seoske centre, nego da oni budu međusobno povezani“, dodao je predsednik Skupštine.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *