Radno telo za sprovođenje izbora proglasilo rezultate

Radno telo za sprovođenje izbora za članove skupština mesnih zajednica sastalo se danas i proglasilo rezultate izbora u 15 mesnih zajednica, od kojih su dve seoske (Valjevska Kamenica i Valjevska Loznica), koji su održani u nedelju 21. oktobra. Rezultati su proglašeni na osnovu zapisnika, koji su dobijeni sa biračkih mesta.

U nedelju su održani izbori u 15 mesnih zajednica, a na izbore je izašlo 12,38% što je 7.241 birač. Radno telo je zadovoljno izlaznošću, jer je 2013. godine na izbore za mesne zajednice izašlo 3,5% od ukupnog broja upisanih birača.

Tokom izbornog dana bilo je problema u MZ Peti puk na početku glasanja, kada je član Biračkog odbora Dragan Petrović zgužvao biračke spiskove i listiće. Nakon toga je intervenisala policija i predsednik Radnog tela je doneo odluku da se Dragan Petrović udalji sa biračkog mesta zbog narušavanja javnog reda i mira i onemogućavanja sprovođenja izbora. Posle toga je nastavljeno glasanje i nije bilo nikakvih problema.

U MZ Novo Naselje jedan od kandidata GG „Za bolje Novo Naselje“ Lazar Lazić je pokušao da otme iz ruke spisak ljudi koji treba da glasaju van biračkog mesta. Drugi kandidat ove grupe građana Slobodan Lazić je kandidatkinju Jovanu Maksimović povukao za ruku. Nakon intervencije policije nije bilo daljih problema.

U MZ Gradac je bio usmeni prigovor, koji je odbačen.

Na pristigle zapisnike sa biračkih mesta nije bilo prigovora, pa je Izborna komisija proglasila rezultat izbora. Zakonski rok za konstituisanje skupština mesnih zajenica teče od danas.

Dosadašnji predsednici mesnih zajednica su obavezni da na osnovu zapisnika sazovu konstitutivne sednice u svojim mesnim zajednicama u roku od 15 dana. U slučaju da to ne urade, Radno telo će to uraditi umesto njih. Članovi Radnog tela će ispratiti formiranje skupština mesnih zajednica.

Rezultati izbora za članove skupština mesnih zajednica će biti objavljeni na sajtu grada Valjeva www.valjevo.rs

Predsednik Radnog tela
Milan Gajić