Vojničku zakletvu danas je položilo 197 vojnika

U kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ danas su vojničku zakletvu položili vojnici na služenju vojnog roka generacije „Septembar 2018“, slušaoci Kursa za rezervne oficire, učenici 46. klase Vojne akademije i 10. klase Vojno medicinske akademije.
Vojničku zakletvu danas je položilo 197 lica i to 127 mladića i 70 devojaka.

Nakon izvođenja himne, potpukovnik Zoran Smiljanić otvorio je svečanost povodom polaganja zakletve služenja vojnog roka. Današnju svečanost svojim prisustvom uveličali su komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović, načelnik Uprave za logistiku Vojske Srbije, brigadni general Željko Ninković, pukovnik Mile Vitezović iz Uprave za telekomunikacije i informatiku Generalštaba, pukovnik Boško Zorić iz Uprave za obuku i doktrinu, komandant Kadetske brigade pukovnik Mišo Šolaja, načelnik Kolubarskog upravnog okruga Goran Milivojević, predstavnici SPC, predstavnici Vojske Srbije i Mupa Vojske Srbije. U ime gradonačelnika Valjeva ovom svečanom skupu prisustvovali su član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović i odbornik u Skupštini grada Miloš Kovačević.
U ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović pozdravio je vojnike na služenju vojnog roka generacije „Septembar 2018“, prisutne roditelje i rodbinu.

„ Odbrana zemlje za naš narod oduvek je bila posebna čast i više od obaveze. Potvrđujući tradiciju slavne srpske vojske događaj u kome na ovom mestu zajedno učestvujemo govori u prilog tome da su građani Srbije svesni značaja bezbednosti svoje otadžbine. Onaj ko se odlučio da postane vojnik ,taj zaslužuje posebno poštovanje jer biti vojnik znači biti spreman na najveće napore i odricanja radi odbrane otadžbine i ostvarivanja najplemenitijih vrednosti jednog društva. Sve je veći broj mladih ljudi koji budućnost vezuju za sistem odbrane i pred nama je danas još jedan dokaz ugleda Vojske Srbije među našim građanima. Ove devojke i mladići odlučili su da se zavetuju svojom čašću, da će čuvati i braniti svetinju koja se zove Srbija. Zato je ovaj častan čin za ponos vama, mladi vojnici, vašim porodicama i našem narodu.

Dobro upamtite reči zakletve i ponosite se njom kao što se Srbija danas ponosi vama. Pored vojničkih veština steći ćete trajna prijateljstva, kumstva i bratstva koja će vam biti od koristi čitavog života. Poštovani roditelji, prijatelji naših vojnika, poveravate nam ono najvrednije što imate i budite uvereni da ćemo preduzeti sve da vaši sinovi i kćeri a naši vojnici u miru odsluže vojni rok, časno i dostojanstveno na vaše i naše zadovoljstvo i radost“, istakao je general-potpukovnik Petrović.

1 Komentar

  1. Gruja
    September 22, 2018 - 12:54 pm

    Svaka cast!

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *