Dr Branka Antić: U DZ Valjevo radi se punom parom

V.d. direktora Doma zdravlja u Valjevu, dr Branka Antić, odgovarajući na pitanja portala KOLUBARSKI.INFO, istakla je da se u prethodna tri meseca u ovoj ustanovi radi punom parom na sređivanju i adaptaciji novih prostorija za korisnike zdravstvenih usluga.

Prema rečima dr Antić, u prethodnom periodu završeni su radovi na zameni razvodnih strujnih ormana imajući u vidu da su stari ormani zbog lošeg stanja u kom su se nalazili predstavljali pretnju od mogućeg požara.

Osim toga, završena je demontaža starog rentgen aparata i započelo se sa uređenjem prostorije u koju će biti smešten novi digitalni rentgen aparat uključujući i čekaonice za pacijente.

U prethodnom periodu završeni su radovi i na razvodnom zvučnom sistemu, tako da su sada hodnici Doma zdravlja snabdeveni zvučnicima.

Direktorka je rekla i da je završeno krečenje ambulanti na Stavama i u Kamenici, a da je u toku krečenje ambulante u Divcima kao i prostorije na odeljenju stomatologije gde se nalazi ortopan. Ambulanta na Divčibarama dobila je nove bojlere, kao i služba patronaže, dok je ambulanta u Kamenici dobila dva nova protočna bojlera. Takođe, u narednom periodu očekuje se kompletno renoviranje ambulante u Brankovini što će biti finansirano sredstvima koja će biti opredeljena rebalansom budžeta.

Direktorka kaže i da se ušlo u završnu fazu novog projekta za PPZ, panik rasvetu, javljače požara i hidrantske mreže.

Što se tiče prevoza pacijenata koji su hronični bubrežni bolesnici radi dijalize, dr Antić je rekla da je prevoz ovih pacijenata pojačan te da se on vrši svim danima osim nedeljom u periodu od 6 do 22 časa. Ona napominje i da je uprava Doma zdravlja bila prinuđena da uvede dve smene u prevozu kako bezbednost ovih pacijenata ne bi bila ugrožena.

S druge strane, prevozi iz OB Valjevo ka drugim zdravstvenim ustanovama vrše se 24 časa dnevno i do sada je obavljeno 800 prevoza.

“Pokrivamo područje u prečniku od 100 kilometara tako da je mali broj izvršilaca prevoza, dok svakoga dana imamo sve više bolesnih koji se javljaju radi potreba prevoza. U Hitnoj službi imamo 14 vozača koji se pozivaju po potrebi i to onda kada je neophodan hitan prevoz iz Opšte bolnice do Beograda, obezbeđenje raznih manifestacija, utakmica itd”, rekla je dr Branka Antić.

Govoreći o dodatnim aktivnostima Doma zdravlja u cilju poboljšanja funkcionalnosti službi i pružanja boljeg ambijenta korisnicima usluga, dr Antić kaže da je higijena u Domu zdravlja podignuta na još viši nivo što se postiglo sa nekoliko higijeničara koji su primljeni u okviru projekta za privremene i povremene poslove. Ona ističe da bi takav trend bilo poželjno da se nastavi. Osim toga, u toku je realizacija donacije Ambasade Nemačke u vidu opreme u vrednosti od 25.000 evra, a koju pomoć je, kako kaže, kao odgovorno lice, opredelila za Službu hitne medicinske pomoći. Inače, prema njenim rečima, u toku je integracija  Službe hitne medicinske pomoći sa Sektorom za vanredne situacije i Vatrogasnom službom.

Upitana da li je tačno da se u Domu zdravlja stvaraju velike gužve te da li je razlog tih gužvi manjak radne snage, direktorka kaže da je činjenica da Dom zdravlja u ovom trenutku ima devetoro lekara iz različitih službi koji su na specijalizaciji, a na čije mesto po Zakonu ne mogu da budu primljeni novi lekari. “Osim toga, imamo i nekoliko lekara koji su ozbiljno bolesni i na njihovo mesto ćemo primiti lekare u zamenu kada se za to budu stekli zakonski uslovi”, kaže dr Antić i napominje da je još uvek na snazi zabrana zapošljavanja u javnom sektoru te da su im zbog toga “vezane ruke”. Jedino rešenje, prema njenim rečima, bilo bi da Ministarstvo zdravlja napravi ustupak i dozvoli da se određeni broj lekara primi u radni odnos. “Bez takve odluke Ministarstva, rukovodstvo valjevskog Doma zdravlja nema drugi način da obezbedi angažovanje novih lekara”, ističe dr Branka Antić.

Više informacija možete pročitati ovde.

10 Komentara

  1. Vesna valjevo
    September 10, 2018 - 1:26 pm

    Hvala gospodji Branki koja vodi racuna o nasem domu zdravlja. Najbolja doktorka i jakondobar covek.

    Reply
  2. Danijela78
    September 10, 2018 - 3:13 pm

    Velika podrska dr Branki i samo neka tako nastavi.

    Reply
  3. Danko
    September 10, 2018 - 3:57 pm

    Sve pohvale za dom zdravlja, mene voze na dijalizu i vrlo sam zadovoljan novim vozilom.

    Reply
  4. Todor
    September 10, 2018 - 6:54 pm

    Otkada je smenjen direktor sada ne cekam red i nije tolika guzva. Razumem da nema dovoljno dokrota ali nova direktorka inace doktorka koja leci moju zenu je odlican izbor gradonacelnika. Imaju svu moji podrsku

    Reply
  5. Nadezda
    September 10, 2018 - 9:57 pm

    Odličan doktor, pravi profesinalac I jako prijatna zena. Uvek izadje u susret I gleda da pomogne. Puna podrska

    Reply
  6. Nevenka
    September 11, 2018 - 6:36 pm

    Sve pohvale za dom zdravlja i doktoricu Antic

    Reply
  7. Marija
    September 12, 2018 - 10:00 pm

    Darija Rankovic i njen pulen Goran Markovic ce sada da skoce na vas jer pisete afirmativno i istinito o domu zdravlja. Oni napadaju Dom zdravlja zbog Gvozdenovica i njegove Gorice i zato zele da dom zdravlja predstave kao leglo kriminala a ljudi vide da se stanje od kada je zaven dao ostavku promenilo na bolje. U Valjevu i sami vidite kako novinari poput Darije izmisljaju gluposti i misle da su bitni. Caca nepismena a Darija šizofreničarka , pa gde ćete ludje i gore. Šljam od novinarki i ako nije njima po volji onda pljuvačina. Zato podržavam rad ovog portala koji iznosi detalje o Poćuti koji nas je ogulio i o svim korupcijama i nezakonitim radnjama o kojima se ćutalo a znalo se. Samo tako nastavite jer ih gurate u prošlost. I neka napiše bilo ko da ovo nije istina. Više i ne čitam Cacin i Darijin portal jer su puni mržnje i zlobe a ko su one da kroje nekome sudbinu, polusvet.

    Reply
  8. Ljubica
    September 13, 2018 - 8:00 am

    BRAVO KRALJICE

    Reply
  9. Goga
    September 13, 2018 - 1:05 pm

    Nije Caca nepismena nego isfrustrirana.Pocuta joj otisao,Pedja kao da ne zivi s njom. . .

    Reply
  10. March 30, 2020 - 11:28 am

    Dobar lekar i Dobar covek

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *