Gugl danas puni 20 godina, a Gugl Hrom 10

Na današnji dan, pre 20 godina, dva studenta registrovala su Gugl kao privatnu kompaniju, a pre 10 godina pokrenut je pretraživač Gugl Hrom.

Kako navodi britanski Metro, 4. septembra 1998. godine, dva studenta Lari Pejdž i Sergej Brin u garaži su odlučili da njihova životna misija bude da organizuju sve informacije na svetu kako bi svi mogli da ih koriste. Tako je „rođen“ Gugl.

Od tada, Gugl je postao mesto na koje ljudi širom sveta odlaze kako bi pronašli odgovore za kako jednostavna, tako i teška pitanja, a ponekad čak i neka banalna pitanja.

U međuvremenu, Gugl je prerastao u imperiju, koja korisnicima pomaže ne samo da pristupe kako korisnim, tako i beskorisnim informacijama, već im daje i smernice preko Gugl Maps-a, pomaže da međusobno budu u kontaktu preko gmail-a ili uči ljude da vežu mašnu uz pomoć snimaka na Jutjubu.

Gugl je korisnicima omogućio da komuniciraju na više od 100 jezika preko Gugl Translate-a, kao i da istraže mesta koja nikada ne bi mogli da vide bez Gugl Eartha-a itd.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *