Svečano otvorene „Tešnjarske večeri“

„Tešnjarske večeri“, letnji festival koji se priređuje već 32. godinu, sinoć je svečano otvoren u Valjevu. Trajaće narednih devet dana. Mnogo je različitih programa koji posebnom atmosferom privlače veliki broj posetilaca iz Valjeva i regiona.

Ovogodišnje, 32. po redu „Tešnjarske večeri“ obeležiće koncerti muzičkih zvezda Harisa Džinovića, Jelene Rozge, Jovana Maljokovića i Amadeus benda.

Koncertom „Amadeus benda“ na letnjoj sceni pred Domom kulture zvanično su počele valjevske „Tešnjarske večeri“.

Nekoliko hiljada Valjevaca i njihovih gostiju prisustvovalo je ovom muzičkom događaju ali i drugim pratećim sadržajima letnjeg festivala u gradu na Kolubari.

„Tešnjarske večeri“ otvorio je najmlađi doktor medicinskih nauka u Valjevskoj bolnici Dušan Ružičić, kardiolog, koji se opredelio da živi i radi u svom gradu.

„Nadam se da ćete uživati u ovom raznovrsnom i bogatom programu bar onoliko koliko ću ja u njemu uživati. A obzirom na to da svi iščekujemo prvi koncert koji je na redu a u nadi da ćemo se što manje viđati na mom radnom mestu a što više na ovakvim manifestacijama, želim vam prijatan provod“, rekao je Ružičić.

U nekoliko prvih godina sva dešavanja bila su u Tešnjaru, staroj čaršiji iz 19. veka, a potom se prešlo i na suprotnu obalu Kolubare, u šetačku zonu Valjevaca. Najatraktivnije mesto svakako je Letnja pozornica na Kolubari i pred Domom kulture, rezervisana za velike koncerte.

„Na četiri lokacije svake večeri pet do šest različitih programa sa koncertima potpuno različitih vrsta muzike preko pozorišnih predstava, raznih pratećih programa i drugih sadržaja, svake večeri u Valjevo dovode najmanje pet do 10 hiljada posetilaca. Dešava se da ljudi, dakle, pošto je to uvek prvog vikenda avgusta, uzimaju godišnje odmore da bi bili u  Valjevu sa svojim prijateljima i svojom rodbinom ako žive u inostranstvu“, istakao je predsednik Saveta „Tešnjarskih večeri“ Veseljko Belušević.

Dobra atmosfera prati i početak ovogodišnjih „Tešnjarskih večeri“, uvek dobro posećenog letnjeg festivala Valjevaca.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

2 Komentara

  1. Milan
    August 6, 2018 - 6:56 am

    Zasto ih nije gradonacelnik otvorio?

    Reply
    • Rade
      August 7, 2018 - 7:25 am

      A da je otvorio gradonacelnik, onda bi bilo sto nije, neko drugi. Ovo je vec postalo smesno…

      Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *