Grad rešava višedecenijski problem stanara baraka

Grad Valjevo će dodeliti na privremeno korišćenje stanove za pet porodica, koje žive već trideset godina u barakama „Jablanice“ u Ulici Obrena Nikolića, ukoliko one ispune zakonom propisane uslove. Na ovaj način biće rešen višedecenijski problem ovih porodica, čiji su članovi radili u nekadašnjoj „Jablanici“, a nakon privatizacije preduzeća ostali bez ikakvih primanja.

Svoje neuslovne i trošne barake zameniće stanovima, koji su u vlasništvu grada Valjeva, u najkraćem roku, obećao je na današnjem sastanku sa njima, gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović. Predsednik Skupštine grada Milorad Ilić i pomoćnik gradonačelnika Saša Simić će pomoći da se što hitnije reše administrativni poslovi u vezi sa realizacijom preseljenja ovih porodica, kako bi sve proteklo u skladu sa zakonom.

Gradonačelnik je rekao da je obaveza Grada da omogući svojim sugrađanima da što pre reše osnovni životni problem, jer sve porodice su socijalno ugrožene, a pojedini imaju i bolesnu decu, kao i stare i bolesne supružnike, tako da su im neophodni adekvatni stambeni uslovi.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *