Tek ćemo da gradimo i asfaltiramo, poručio je dr Gvozdenović

Gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović sa saradnicima obišao je tek asfaltirani put u selu Kovačice. Meštani su prezadovoljni brzinom i kvalitetom asfaltiranja. Kovačice su početna tačka u asfaltiranju seoskih puteva za koje je iz budžeta grada opredeljeno 34 miliona dinara sa PDV-om. Asfaltirani put znatno će olakšati svakodnevno obavljanje seoskih poslova brojnim domaćinstvima i ljudima koji imaju velike farme.

„Danas smo obišli Kovačice gde je urađen deo puta kroz selo gde ima najviše kuća i dogovorili smo se sa rukovodiocem Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu, Zoranom Trifunovićem, da se još neke deonice u selu urade. Trudimo se onoliko koliko imamo novca i koliko nam Bog daje snage da radimo i nadamo se da ćemo ove godine rebalansom izdvojiti još novca za asfaltiranje seoskih puteva a sledeće godine moramo izdvojiti i duplo više sredstava,“ istakao je gradonačelnik.

Kada je gradonačelnik pre mesec dana posetio Kovačice i obećao da će uraditi asfalt, prvi put posle 1946. godine, većina meštana je bila sumnjičava ne sluteći da će obećano biti ipunjeno u najkraćem vremenskom roku.

„Kada je gradonačelnik prošli put posetio naše selo i obećao asfalt, po prvi put u Kovačicama, iskreno nisam verovao jer su nas dosadašnje vlasti obmanjivale i niko nije ispunjavao obećanja. Ovo što je urađeno do sada je fenomenalno. U današnjem razgovoru sa gradonačelnikom obećano nam je još 500 metara asfalta. Mi smo prezadovoljni i ja se gradonačelniku javno izvinjavam što sam bio sumnjičav u ono što je obećao,“ rekao je meštanin Čedomir Stanković.

Nakon obilaska sela Kovačice gradonačelnik je obišao i početak radova u Brankovini, u zaseoku Pavići, gde će nakon završetka puta u Kovačicama biti asfaltiran put u dužini od 1700 metara.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

1 Komentar

  1. Seljak iz Kovačica
    July 3, 2018 - 9:55 am

    Sramota je sto 200 metara do kuce počasnog građanina Valjeva dr. Dragise Budlina u Kovacicama , koji je zadužio i učinio mnogo za ovaj narod neće da asfaltiraju a i tu ima dosta mestana sa malom decom i starijih ljudi kojima treba omogućiti da odu u školu u Dracic ili da im dodje hitna pomoć.Skandalozno je kako nekima može sve a drugima nista. Taj put pored doktorove kuce je paralelan sa uzickim putem i sav je uništen od kamiona koji su tuda prolazili dok su radili put ka Kovacicama sa mnogo kratera i odrona i Sodoma a uz to je i pod nagibom.Jel treba neko da pogine da bi se put asfaltirao? Zar ostali seljaci u Kovacicama nisu zaslužili da se asfaltira i njihov put javni seoski upisani u katastar put ko.br.589 KO Kovacice. Sto je najgore, oni su imali obećanje da ce se i taj put asfaltirati ali su izgleda prevagnuli neki drugi interesi.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *