Drift trka po drugi put u Valjevu

U gradu na Kolubari 30. juna i 1. jula na parkingu ispred istočne kapije HK „Krušik“ a.d. po drugi put biće održana drift trka, rečeno je na danas održanoj konferenciji za novinare.

„Dugujem jednu veliku zahvalnost Gradu Valjevu – lokalnoj samoupravi koja je drugu godinu za redom omogućila da približimo jednu novu vrstu moto sporta mladima i da mlade vozače pune energije jasno usmerimo na neka bezbedna mesta. Prvog dana u subotu voze se kvalifikacije, trenutno je prijavljen 21 vozač, a od toga ima naših 17 domaćih vozača, jedan bračni par iz Mađarske, koji je publika imala priliku da vidi prošle godine, takođe dolaze i dva vozača iz Grčke. U subotu imamo kvalifikacije, svaki vozač vozi po tri vožnje i onda se oni raspoređuju, da bi u nedelju kad je zanimljivije vozili u parovima“, rekao je na konferenciji za novinare Aleksandar Jokić predsednik Tjuning kluba iz Beograda.

drift trka 2

Drift je kontrolisano proklizavanje automobila, gde je cilj da vozač što bolje postavi auto u krivini i što efektnije prođe pored klip tačaka. Drift trke nisu trke već majstorska vožnja.

Ovogodišnju drugu po redu sportsku manifestaciju koja promoviše auto sport, tokom dva dana, ljubitelji atraktivnih vožnji u bočnom klizanju automobila imaće priliku da uživaju u vožnjama najpoznatijih drift vozača, od kojih će se nekoliko stranih vozača, predstaviti valjevskoj publici.

Tjuning klub, Grad Valjevo i Sportski auto karting savez Srbije (SAKSS) su preuzeli inicijativu da sprovedu akciju pod sloganom „Ulica nije trkačka staza!“ sa željom da mlade ljude odvoje od štetnih uticaja i da njihovo interesovanje bude bavljenje auto sportom. U tome se jedino može uspeti stalnom edukacijom, obukom vozača i činjenicom da jedino mesto za trke su obezbeđeni trkački poligoni, karting i auto staze.

„Valjevo je prihvatilo obavezu da ove godine pomogne auto moto sport i drago je čuti ovako lepe pohvale od predsednika da smo bili uspešni organizatori i da vodimo brigu i ovoj vrsti sporta. Posle uvodnog izlaganja Aleksandra Jokića nama ostaje da u ime Gradskog veća i u ime gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića pozovem sve ljubitelje auto moto sporta da u subotu dođu i da uživaju u čarima ovog atraktivnog sporta“, istakao je član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović.

drift trka 3

Ovaj šampionat se u Srbiji održava oko deset godina. Drift vozači će pokazati kako se kontrolišu automobili u bočnom proklizavanju. U subotu 30. juna se voze kvalifikacije, a u nedelju 1. jula finalne vožnje u kojima dva takmičara u isto vreme, na stazi voze jedan pored drugog. Program oba dana počinje u 11 sati, a organizator ovog takmičenja je Tjuning klub iz Beograda.

U subotu 30. juna u večernjim časovima na platou ispred Centra za kulturu Valjevo održaće se izložba modifikovanih i drift automobila.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *