U Domu zdravlja Valjevo počelo je izdavanje elektronskih recepata

U Domu zdravlja Valjevo počelo je izdavanje elektronskih recepata, za čije je uvođenje u celoj Srbiji krajnji rok 30. jun. Uvođenje elektronskog recepta smanjuje čekanje, gužve i dolazak kod lekara samo zbog terapije, smanjuje administriranje i donosi uštede.

U periodu prilagođavanja na novi sistem izdavanja terapija, Dom zdravlja Valjevo će izdavati i štampani obrazac. Dom zdravlja Valjevo moli korisnike za strpljenje jer je usluga u fazi uvođenja, a očekuje se da će za par dana i Apotekarska ustanova ustaliti prijem elektronskih recepata, s obzirom da je prvog dana bilo problema u apotekama.

Elektronski recept ima rok važenja 15 dana, a izuzetak su jedino antibiotici, za koje recept važi tri dana i lekovi sa D liste koje pacijent može da podigne u roku od 30 dana. Najveću korist imaju hronični bolesnici jer im se terapija propisuje za šest meseci, tako da ubuduće ne moraju svakog meseca kod izabranog lekara po recepte. NJima se recepti automatski izdaju za šest meseci, a na realizaciju pristižu svakih 30 dana, kada lekove podižu u apotekama uz zdravstvenu knjižicu (može sedam dana pre i sedam dana posle tog roka).

Ostale vesti možete pročitati ovde.

1 Komentar

  1. Dalibor
    June 2, 2018 - 11:55 pm

    Poznata mi ova gospodja sa šaltera radi u Domu zdravlja

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *