Mionica: Promocija biciklizma među decom

U susret 58. međunarodnoj biciklističkoj trci „Kroz Srbiju“ koja će 7. juna krenuti iz Mionice, u ovoj opštini pripreme su uveliko u toku, a jedna od njih je i promocija biciklizma među najmlađima.

„Mionica ima čast da bude početna tačka najstarije biciklističke trke na Balkanu. U susret biciklističkoj trci „Kroz Srbiju“ koja predstavlja od najmasovnijih sportskih događaja u Srbiji, svakodnevno se pripremamo kako bi bili što bolji domaćin i predstavili svoje potencijale u najboljem svetlu“, rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Janković je zajedno sa generalnim sekretarom Biciklističkog saveza Srbije Sašom Gajičićem i sportskim direktorom trke „Kroz Srbiju“, našim četvorostrukim olimpijcem, Ivanom Stevićem, prisustvovao promociji biciklizma koju je opština Mionica uz podršku Biciklističkog saveza Srbije organizovala za decu iz PU „Neven“ i Osnovne škole „Milan Rakić“ iz Mionice.

Najmlađi Mioničani su imali priliku da na poligonima ispred Vrtića „Neven“ i na trgu vojvode Živojina Mišića u Mionici oprobaju svoje umeće u savladavanju biciklističkog poligona. Nakon ovog zabavnog i edukativnog događaja, Saša Gajičić i Boban Janković su uručili poklone u vidu dve guralice za vrtić i dva bicikla za osnovnu školu.

“Važno nam je da deca što manje vremena provode u kući kraj računara i televizora i da se što više bave sportom. Danas smo ovde da promovišemo sport, pre svega biciklizam i da podstaknemo decu od najranijeg uzrasta da počnu sa rekreativnim pa čak i profesionalnim bavljenjem sportom. Siguran sam da će među ovim mališanima biti vrhunskih sportista u biciklizmu”, istakao je Janković.

Prema rečima Saše Gajičića, do sada je za trku „Kroz Srbiju“ prijavljeno 24 ekipe iz 18 evropskih zemalja.

“Možda je jedan od najozbiljnijih kandidata zapobedu prvi tim nacionalne reprezentacije Rusije. Imamo izuzetno jake ekipe iz Italije i Francuske i tri ekipe iz Republike Srbije, imamo kontinentalni tim Partizana i nacionalnitim gde će nastupati naši najbolji reprezentativci i nadam se doneti neku od pobeda u etapama za našu zemlju”, istakao je Gajičić.

Pred biciklistima su tri etape i ukupno 450 kilometara vožnje.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *