Dragan Jeremić Poćuta – čovek za koga zakoni ove države ne važe?!

Dragan Jeremić, zvani Poćuta, kao direktor Direkcije za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva, čini se da je u prošlosti imao odrešene ruke da ovo javno preduzeće tretira kao svoju nasleđenu dedovinu. Bahatost i bezobzirnost u rukovođenju državnom imovinom izgleda da su bile glavne odlike njegovog rada. Jeremić je očigledno zaboravio da je u pitanju gradska, tj. državna imovina i prema njoj se ophodio kao da propisi ne postoje. Tome svedoče najnoviji podaci do kojih je došla redakcija portala KOLUBARSKI.INFO.   

Naime, naša redakcija došla je u posed dokumentacije kojom se potvrđuje koliko se Dragan Jeremić Poćuta u vreme dok je bio na čelu Direkcije bahatio i osiono ponašao. Najeklatantniji primer predstavlja Presuda Prekršajnog suda u Valjevu od 01.08.2016. godine kojom je utvrđeno da je automobil marke Fiat (reg. oznaka VA 008-FO), koji je inače vlasništvo Direkcije za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva, dana 12.12.2014. godine u 22:21 časova, prošavši kroz crveno svetlo na semaforu izvršio skretanje u Karađorđevu ulicu.

BRUKA ZA DRŽAVU! Javašluk u Direkciji

Koliko istine ima u tvrdnjama pojedinih zaposlenih da je u Direkciji vladao potpuni javašluk govori i podatak da je Direkcija jedne noći ostala bez svojih računara. Ali, samo privremeno.

Prema saznanjima do kojih je došla redakcija portala kolubarski.info, Dragan Jeremić Poćuta, primetivši da su prostorije Direkcije nakon radnog vremena ostale otključane, a svetlo upaljeno, odlučio je da se poigra uloge mačke i miša.

Naime, kako saznajemo, Jeremić je, želeći da svima stavi do znanja koliki autoritet poseduje, celu Direkciju ostavio bez računara kako bi, oni koji bi ujutro došli na smenu, bili pozvani na odgovornost zbog nediscipline.

Računari su naravno vraćeni, a Jeremić je na ovaj način valjda trebalo da pokaže autoritet u javnom preduzeću.

Već na samom početku bilo je jasno da Jeremić ne daje ni pet para na ovaj “beznačajan” prekršaj. To se upravo pokazalo na primeru kada je Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo poziv odgovornom licu Direkcije da u roku od 8 dana pristupi u prostorije Policijske uprave radi davanja izjave.

Umesto da kao savestan građanin koji obavlja javnu funkciju bude svestan svoje odgovornosti i odazove se pozivu, Jeremić je odlučio da ga to uopšte i ne interesuje te je poziv ignorisao čime je ponudio “lep” primer kako jedan državni organ ne želi da poštuje drugi državni organ.

Dragan Jeremić, kao jedino odgovorno lice Direkcije, bio je dužan da se pozivu odazove te da preduzme sve mere iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdilo ko je sporne noći upravljao automobilom Direkcije, na osnovu kog putnog naloga i u koje svrhe, te da u skladu sa propisima pokrene disciplinske postupke kako bi se utvrdila odgovornost i sankcija za bahatog vozača.

Umesto toga, Jeremić se čak i ne odaziva pozivu policije i time jasno stavlja do znanja, ne samo celoj Policijskoj upravi, već i svim građanima da za njega zakoni ove zemlje ne važe.

Kada je Policijska uprava u Valjevu podnela Prekršajnom sudu u Valjevu zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, Jeremić kao jedino odgovorno lice Direkcije, nije želeo ni pred sud. Umesto njega, “žrtveno jagnje” morao je da bude njegov pomoćnik Vladan Jerinić, koji je u pisanoj odbrani naveo “da se uvidom u evidenciju nije mogao utvrditi identitet lica koje je upravljalo vozilom tog dana”. (?!)

SKANDAL! SUDIJA PREKRŠAJNOG SUDA U VALJEVU VESNA ĐUKIĆ U STRAHU OD DRAGANA JEREMIĆA KAO ODGOVORNOG PROGLASILA NJEGOVOG POMOĆNIKA?! 

Dakle, ne samo da su državni organi ovakvo siledžijsko ponašanje Dragana Jeremića prihvatili, oni su otišli i korak dalje i kao odgovornog proglasili pomoćnika direktora Vladana Jerinića koji i nije mogao da bude odgovoran. Jedino je direktor Direkcije mogao i morao da odgovara za ovaj prekršaj.

Da li to znači da se državne institucije plaše Dragana Jeremića?! 

Da li to znači da građani treba da se zadovolje time što je makar neko oglašen odgovorniim – po principu pošto Jeremiću ne smemo da se suprotstavimo dajte da bilo ko drugi ponese tu ulogu?

APR
Promena u Agenciji za privredne registre od 23.01.2014. godine iz koje se vidi da je Dragan Jeremić jedini koji je po zakonu odgovoran

Međutim, ovde se ovaj galimatijas ne završava.

Prekršajni sud u Valjevu je presudom protiv Direkcije na čijem je čelu bio Dragan Jeremić utvrdio kaznu u iznosu od 100.000 dinara. Ovaj iznos Direkcija je platila sa svog računa dana 30.09.2016. godine što potvrđuje i izvod br. 149. (slika u nastavku).

izvod novcana kazna
Izvod iz kojeg se vidi da je Direkcija platila novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara

Dakle, samo ova Jeremićeva bahatost koštala je građane Valjeva 100.000 dinara. Koliko je do sada Poćuta 357 koštao građane Valjeva?

Stoga se pitamo kakva je to razularena ekipa gazdovala Direkcijom prethodnih godina kada za nju ni propisi očigledno nisu postojali?

Šta je Dragan Jeremić učinio da utvrdi identitet bahatog vozača i da protiv njega pokrene određene disciplinske mehanizme?

Zbog čega nije podneo ostavku ako nije u stanju da utvrdi ko upravlja službenim automobilima Direkcije i ugrožava bezbednost u javnom saobraćaju?

Kako je moguće da je odgovorno lice pomoćnik direktora, a ne sam direktor?

Da li su građani dužni da plaćaju kazne ljudi koji nisu dostojni da obavljaju javne funkcije?

Kakav je to sud koji zazire od lokalnog siledžije i koji nema hrabrosti da mu se suprotstavi već kao odgovorno lice proglasi nekoga ko po zakonu ne može da bude odgovorno lice?

Očigledno da će sva ova pitanja ostati bez odgovora. No, sigurno je jedino to da vozilom sporne noći nije upravljao vozač Sava jer bazeni ne rade u decembru. Ako su već građani Valjeva ni krivi ni dužni platili kaznu, red je da znaju i za koga su je platili.

Svi su izgledi da će biti po onoj čuvenoj crnogorskoj: Muzej čuva ministar Andrija, a ko čuva muzej od ministra?

presuda str 1

presuda str 2

presuda str 3

Ekskluzivne vesti samo na portalu KOLUBARSKI.INFO

12 Komentara

  1. valjevka
    May 15, 2018 - 11:25 am

    Mene samo zanima kada ce doticni da odgovara sa sve pobrojano ?! Ocigledno je da igra na kartu sile i koristi autoritet da se izivljava . Nadam se da nece jos dugo…. Zakon mora za sve podjednako da vazi! Pravda za moje Valjevo!!!

    Reply
  2. Dizac tegova
    May 15, 2018 - 12:34 pm

    Imao sam prilike da vidim licno kako Gospodin Pocuta sa svojim automobilom prolazi kroz crveno dok se vraca iz teretane u vecernjim satima.

    Reply
  3. Dalibor
    May 15, 2018 - 6:57 pm

    Kako ga bre vise nije sramota da bude tu gde jeste.sto ga ne sklone?

    Reply
    • Аца Тодоровић
      May 17, 2018 - 6:02 pm

      А што да не буде на власти, када народ гласа за противнике Бога и лопове. Како овај народ није срамота, да гледа пљачку , што би пљачакше било срамота, да изводе пљачку.

      Reply
  4. Veljko
    May 15, 2018 - 8:26 pm

    Vreme je da se “gospodin” Pocuta Dragan zaustavi i odgovara za sve sto je radio sve ove godine.

    Reply
  5. Va014!
    May 15, 2018 - 10:08 pm

    Nece jos dugo posto sad ode u Beograd

    Reply
  6. Komšija
    May 16, 2018 - 1:06 am

    Poćuta seo voz Mikin i isto kao Goran bahate se u Valjevu, i niko im ništa ne može.

    Reply
  7. King of Valjevo
    May 16, 2018 - 4:23 am

    Dobro ste napisali da je siledzija. Navikao je tako da se ponasa I da mu niko nista ne moze. Vi ste prvi koji su imali hrabrosti da pisete o njemu I podrzavam vas zbog toga. Nijedan medij u valjevu ne sme da mu zucne a svi znamo da je ovo istina. Podrska za vas portal. Samo tako nastavite

    Reply
  8. Vidoje
    May 16, 2018 - 7:10 am

    Tezak olos od coveka. On u celoj opstini vedri i oblaci. Javna tajna da je firma ,,KOMPRESOR ING” njegova firma a vodi se na njegovu bivsu koleginicu sa posla tako da ne ispadne sumnjivo zbog namestanja tendera.

    Reply
  9. Миленко
    May 16, 2018 - 8:12 pm

    Подржавам овај портал јер једини сме да прозове овог сељака Поћуту.
    Дали сте домаћи задатак свим другим медијима у Ваљеву … Срамота да годинама нико ништа о њему не сме да напише а сви знамо која је то муљавина.

    Reply
  10. Šalabajzerić
    May 17, 2018 - 4:00 pm

    Govedo bio, govedo jeste, govedo će ostati! Podrška za portal!

    Reply
  11. V Puk
    May 17, 2018 - 8:21 pm

    Nisam neka pristalica ovakvih tekstova ali moram da se složim sa svim što piše. Pohvaljujem portal što ima hrabrosti da piše o Jeremiću. Stvarno je bilo krajnje vreme da neko i njega malo preispita.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *