DA SE SMRZNEŠ! SRC Petnica na udaru kriminala?!

Sportsko-rekreativni centar Petnica koji posluje u sklopu Ustanove za fizičku kulturu “Valis” jedno je od omiljenih lokacija građana Valjeva u letnjim mesecima. U okviru ovog sportskog kompleksa posetiocima se, pored četiri bazena sa tribinama, nude i drugi sadržaji poput terena za odbojku na pesku, mali fudbal, košarku … Da bi ugođaj bio još bolji u toku letnje sezone rade i dva ugostiteljska objekta otvorenog tipa. Međutim, ovu valjevsku idilu kvari činjenica da već nekoliko godina uzastopno sav novac koji građani Valjeva odvoje za ulaznice, pića, ležaljke i ostale sadržaje odlazi u džepove lica blisko povezanih sa Draganom Jeremićem Poćutom.

Ustanova za fizičku kulturu “Valis” iz Valjeva osnovana je Odlukom Skupštine opštine Valjevo 1990. godine. Obaveza ove, kao i svih drugih državnih ustanova, je da za sve poslove raspiše javni tender (licitaciju) i da na taj način svim zainteresovanim licima omogući ravnopravno učešće.

Međutim, Ustanova za fizičku kulturu “Valis” je, suprotno zakonu, svih prethodnih godina zaključivala ugovore bez raspisanog javnog tendera i to sa licima blisko povezanim sa Draganom Jeremićem i na taj način omogućila pojedincima da se enormno obogate. Pojedinci su tako bili privilegovani da tokom letnjih meseci zarađuju od iznajmljivanja ležaljki, eksploatacije ugostiteljskih objekata, prodaje pića i sl. i sve to na nezakonit način. Potpis na ove, po svemu sudeći, kriminalne radnje stavljao je upravo direktor Ustanove za fizičku kulturu “Valis”, Aleksandar Mijailović. Inače, Mijailović je ujedno i vlasnik jednog od stanova u vili “Poćuta” o kojoj je ranije naš portal pisao.

Portal Kolubarski.info iz dobro obaveštenih izvora saznaje i da je upravo vozač Dragana Jeremića svakodnevno pre otvaranja bazena službenim automobilom snabdevao ugostiteljske objekte koji se nalaze u Petnici tako što je dovozio piće i ostale potrepštine, a u vezi sa čim postoji i fotodokumentacija.

Ali, kriminalna hobotnica ovde se ne završava.

Naime, pojedinci koji bi na ovako nezakonit način došli u priliku da iskorišćavaju kompleks u Petnici određene ugostiteljske objekte su davali u podzakup drugim zainteresovanim ugostiteljima i to za astronomske iznose, na šta po zakonu nisu imali pravo. Među njima je i poznati ugostitelj iz centra grada kome je izdat kafić u podzakup za iznos od 10.000 evra.

Portal kolubarski.info stoga javno poziva državnog revizora da ispita kojim je sve licima tokom prethodnih godina bilo omogućeno da iskorišćavaju SRC Petnica koji posluje u okviru Ustanove za fizičku kulturu “Valis” iz Valjeva i pod kojim uslovima? Zbog čega nijednom nije raspisan javni tender? Da li je i kakvu ulogu u ovim poslovima imala i preduzetnička radnja DA SE SMRZNEŠ 014 vlasnice Snežane Jeremić?

Ekskluzivne vesti samo na portalu KOLUBARSKI.INFO

4 Komentara

  1. Rikošet
    April 25, 2018 - 3:44 pm

    Ja sam prosto zatecen,ne mogu ocima da verujem da se u nasem postenom gradu radi bilo sta na mufte🤔😲😊😁

    Reply
  2. Valjevac
    April 25, 2018 - 8:41 pm

    Kriminalac koji nema obzira in sve radi kako bi zadržao vlast u Valjevu da bi se i dalje bogatio. Uhapsiti bagru

    Reply
  3. marko
    April 26, 2018 - 11:03 am

    ocistite prvu branu na gradcu, pa ce im pola ljudi pobeci sa petnice!

    Reply
  4. Denis
    April 26, 2018 - 6:08 pm

    a cene pića veće nego po kafićima u gradu a inventar(stolovi i stolice)narodski rečeno prslo bre…..

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *