LAJKOVAC: PRVA PREDSTAVA U RENOVIRANOJ SALI

Pozorišnom predstavom „Noć bogova“, u izvođenju poznatih glumaca Vojina Ćetkovića, Dejana Lutkića i Nebojše Ilića, u četvrtak 19. aprila u 20 časova biće otvorena renovirana bioskopska sala Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ Lajkovac. Rekonstrukcija je započeta u drugoj polovini prošle godine instaliranjem električnog kotla, zamenom radijatora u sali, krečenjem, uklanjanjem starih drvenih stolica i postavljanjem novog epoksidnog poda. Uređena je i bina, između ostalog ugrađen je električni mehanizam za podizanje zavesa i nabavljena dodatna rasveta, a sređene su i prostorije za glumce. Nakon procene da polovne stolice dobijene od Dečjeg kulturnog centra Beograd nisu adekvatne za renoviranu salu, kupljeno je i montirano 90 novih sedišta, što je otprilike polovina kapaciteta sale. Opština Lajkovac i Kulturni centar potrudiće se da što pre bude nabavljen i montiran ostatak stolica.

Ranije je renovirana prostorija namenjena aktivnostima sekcija pod okriljem Kulturnog centra (tzv. stara biblioteka), kao i toaleti. Svim navedenim radovima znatno su unapređeni uslovi za rad sekcija, održavanje kvalitetnijih kulturnih programa, kao i uslovi za publiku. Ukupna vrednost radova je 3,6 miliona dinara, a ovo je prvo značajnije renoviranje zgrade u kojoj je smešten Kulturni centar posle nekoliko decenija od izgradnje. U ovoj godini planirano je proširenje grejnih instalacija u galeriji, kao i nastavak gletovanja i krečenja prostorija.

Ulaznice za tragikomediju i političku farsu „Noć bogova“, po simboličnoj ceni od 200 dinara, rasprodate su prvog dana. Posle duže pauze zbog radova, od 23. aprila krenuće bioskopske projekcije za decu i odrasle.

Ekskluzivne informacije samo na kolubarski.info.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *