LAJKOVAC: RENOVIRANA SALA BIOSKOPA

U KC „Hadži Ruvim“ Lajkovac uspešno su završeni radovi na renoviranju bioskopske sale, koji su započeti u drugoj polovini prošle godine.

Prva faza radova obuhvatila je krečenje i gletovanje zidova u bioskopskoj sali, kupovinu 12 novih radijatora, priključivanje grejanja na električni kotao, uklanjanje starih drvenih stolica i postavljanje novog epoksidnog poda.

Osim toga, u ovoj godini oprane su sve pozorišne zavese, izrađeni električni mehanizmi za podizanje istih, tapacirana bina, okrečene prostorije namenjene glumcima i kupljena dodatna pozorišna rasveta.

Nakon procene da polovne stolice dobijene od Dečjeg kulturnog centra Beograd, zbog pohabanosti, potrebe prerađivanja i mogućnosti da se ošteti pod prilikom postavljanja, nisu adekvatne za renoviranu salu, doneta je odluka o kupovini novih bioskopskih stolica, što je nedavno i realizovano kupovinom 90 sedišta.

Da podsetimo da je osim bioskopske sale, u KC „Hadži Ruvim“ u prethodnom periodu potpuno renovirana prostorija namenjena aktivnostima sekcija koje rade pod okriljem Kulturnog centra (tzv. Stara biblioteka) kao i dva toaleta.

Bioskopska sala Kulturnog centra biće otvorena 19. aprila pozorišnom predstavom „Noć bogova“ u kojoj igraju Vojin Ćetković, Dejan Lutkić i Nebojša Ilić.

 

Ekskluzivne informacije samo na kolubarski.info.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *