Sporazum Ekonomskog fakulteta i grada Valjeva o studentskim praksama

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu i grad Valjevo potpisali su danas sporazum o saradnji koji će studentima omogućiti praksu u institucijama i preduzećima u nadležnosti lokalne samouprave.

Sporazum su potpisali dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Branislav Boričić i zamenik gradonačelnika Valjeva dr Dragan Jeremić, istakavši da će njihova saradnja dati rezultate već na leto, kada će prvi studenti imati priliku da steknu radna iskustva u svom gradu.

„Ekonomski fakultet sprovodi akciju koja je dobro došla u svim gradovima u Srbiji. Ova akcija ima obrise jedne akcije koja će uslediti za par godina, a to je sprečavanje odliva mladih ljudi. Jednostavno smo svedoci da veliki broj mladih ljudi sa najvećim mogućim kvalifikacijama ide u inostranstvo odmah posle završenih studija a to je nešto što ozbiljno devastira sve gradove u Srbiji. Ideja Ekonomskog fakulteta da njihovi studenti budu na praktičnom delu nastave u našem gradu u ustanovama koje su pod ingerencijom grada Valjeva, javnim preduzećima, Gradskoj upravi a što da ne i u velikim privatnim kompanijama je sjajna i grad Valjevo je maksimalno podržava,“ rekao je Jeremić.

„Na Ekonomskom fakultetu trenutno ima oko 100 studenata iz Valjeva i većina dolazi iz Ekonomske škole. Za studente završnih godina fakultet obezbeđuje 1300 praksi u 300 uspešnih kompanija sa kojima ima zaključene sporazume o saradnji, ali sporazumima sa lokalnim samoupravama želimo da omogućimo studentima da obave praksu u svom gradu tokom letnje pauze,“ rekao je dekan Boričić.

Delegacija Ekonomskog fakulteta uručila je Matičnoj biblioteci „Ljubomir Nenadović“ Valjevo donaciju knjiga u vrednosti od 200.000 dinara sa idejom da se u gradskoj biblioteci formira poseban deo sa stručnim ekonomskim nalovima.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *