Nemanja Matić dobija ulicu u Ubu

Proslavljeni fudbaler Mančester junajteda Nemanja Matić dobiće uskoro ulicu u Ubu. Na taj način Ubljani će se odužiti našem reprezentativcu, koji, pored ogromne slave i brojnih uspeha koje niže na fubalskom terenu, nije zaboravio svoj rodni kraj. „To je najmanje što možemo da učinimo za našeg Matića, kao znak zahvalnosti za mnoge stvari koje je uradio za ovaj kraj“, kaže prvi čovek ubske opštine Darko Glišić.

Ulica Nemanje Matića biće dugačka oko 200 metara, a radi se o ulici u kojoj se nalazi zgrada Opštine, tako da će, uskoro, nova adresa ubske opštine nositi ime proslavljenog fubalera.

Nemanja Matić i Darko Glišić – Ub

„Postojala je ideja da po Nemanji Matiću ime ponese jedna od centralnih ulica u Ubu, međutim, nismo želeli da građane izlažemo trošku, da moraju da menjaju lične dokumente, tako da je odlučeno da ova, novoizgrađena ulica, koje nema naziv, dobije ime po Nemanji Matiću. Mi smo doneli sve potrebne skupštinske odluke, a Nemanja, koji je poznat po skromnosti, je jedva pristao na to. Radi se o ulici koja je izgrađena pored nove zgrade Opštine i hotela koji je u izgradnji, kao i pored objekta gde su smeštene sve javne službe“, objašnjava Glišić.

U ubskoj opštini kažu da je Nemanja Matić, koji se sa puno ljubavi odnosi prema sredini iz koje potiče i gde provodi svako svoje slobodno vreme, zaslužio da mu se žitelji ubskog kraja oduže na neki način.

„Nije ga bilo lako ubediti. On je smatrao da je to, u ovom trenutku previše za njega i da, možda, to nije zaslužio, ali najveći broj građana je mišljenja da je on zaslužio mnogo više. Mi smo na ovaj način želeli da mu se zahvalimo za prelepe objekte koje gradi u Ubu, poput stadiona, koji izgleda kao stadion u Engleskoj, a ne u Srbiji, do modernog sportskog centra koji gradi na obodu Uba, a koji će ličiti na svetske centre, poput onih u kojima on trenira. Matić je svojim gestovima zadužio našu sredinu i ulica je najmanje što možemo da učinimo u znak zahvalnosti“,  rekao je Glišić.

Buduća ulica Nemanje Matića

Svečano otvaranje ulice Nemanje Matića očekuje se krajem proleća ili početkom leta, kada budu završeni svi radovi u blizini ulice koja će nositi ime Nemanje Matića. Da Ub ceni svoje velikane pokazuje činjenica da stadion u toj varošici nosi ime proslavljenog fudbalera Dragana Džajića, dok će park, koji se nalazi u ulici koja će poneti ime fudbalera Mančester junajteda, nositi ime Radosava Raće Petrovića, koji je fubbalsku karijeru počeo u rodnom Ubu, a trenutno igra za Sporting Lisabon.

Izvor: Patak online

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *