NAPREDUJE IZGRADNJA BAZENA

U Sportsko-rekreativnoj zoni Lajkovca u toku je izgradnja zatvorenog plivačkog bazena, objekta koji nedostaje ovoj opštini i koji je dugo najavljivan. Prilikom obilaska radova predsednik opštine Andrija Živković izjavio je da su unutrašnji radovi u završnoj fazi i da će objekat biti završen do kraja maja. Posle izolacije sledi postavljanje keramike, a zatim izgradnja trafo stanice i kotlarnice. Privodi se kraju instaliranje mašinske i elektro-opreme ispod prizemnog nivoa.

-Imamo dogovor sa RB „Kolubara“ da na ime preseljenja sela Mali Borak deo sredstava iskoristimo za izgradnju trafo stanice i kotlarnice. Iskreno se nadam da ćemo kompletan projekat bazena završiti do kraja 2018. i tada ili početkom 2019. pustiti ga u rad. Uradićemo zatim i parterno uređenje. Godinama je bilo zamerki pojedinih činilaca političke scene zašto je Lajkovac jedina opština u Kolubarskom okrugu koja nema bazen, kao i zašto nije uređeno korito reke Kolubare. U 2017. godini počeli smo izgradnju zatvorenog bazena i fazno uređenje korita Kolubare, tako da se nadam da ćemo do 2020. završiti sve to: bazen sa parterom, urediti korito Kolubare od Pepeljevačkog mosta do starog Gvozdenog mosta i uraditi šetalište na bankini iznad Kolubare. Na taj način biće ispunjene dugogodišnje opravdane želje Lajkovčana i ono što je, pre svega, potrebno našoj deci i mladima. Nadam se da će imati veliki značaj za Lajkovčane, ali i za građane susednih opština jer verujem da će ga i oni posećivati – zaključio je Živković.

Objekat površine 3.000 kvadratnih metara sadržaće veći bazen dimenzija 33 sa 25 metara i dečji dimenzija 25 puta osam metara, uz prateće sadržaje. Jedna strana hale moći će da bude otvorena i povezana sa spoljašnjim ambijentom. Vrednost investicije je preko 235 miliona dinara, a izvođač “Alex Egineering&Construction” iz Beograda. Bazen se gradi u Sportsko-rekreativnoj zoni Lajkovca, u kojoj je Hala sportova, stadion FK “Železničar” sa pratećim terenima, teniski tereni, mali tereni za košarku i odbojku, mini-pič teren i teretana na otvorenom.

Izvor: Lajkovac na dlanu

 

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *