Započeta druga faza izgradnje novog objekta Predškolske ustanove „Leptirić“ iz Lajkovca

Ovih dana je u Lajkovcu započeta druga faza izgradnje novog objekta Predškolske ustanove „Leptirić“, za koju su Opština Lajkovac i Ministarstvo privrede izdvojili po 18 miliona dinara.

Ova faza podrazumeva izgradnju kotlarnice i ograde oko nove zgrade, kanalizacione mreže, internih saobraćajnica i parkinga, uređenje staza, dečjih igrališta i zelenila. Nova zgrada vrtića od 1300kvm imaće 10 soba, kuhinju za potrebe cele Predškolske ustanove, višenamenski prostor koji će biti i fiskulturna sala i igraonica za decu, kao i kancelarije za osoblje i administraciju. U novom objektu biće smešteno 250 do 300 dece. Gradilište su u petak obišli predsednik opštine Andrija Živković i zamenik predsednika Nenad DŽajević, sa saradnicima.

– Ovo je još jedan pokazatelj da poslednjih par godina Opština Lajkovac puno novca ulaže u obrazovne ustanove i obrazovanje. U toku ove godine očekujemo potpunu rekonstrukciju srednje škole „17. septembar“ i osnovne škole u Bajevcu. U pripremi je tender za parterno uređenje osnovne škole u Ratkovcu, za grejanje škole u Markovoj crkvi i hale škole u Ratkovcu. Ušli smo u postupak izrade projekta za fiskulturnu salu u OŠ „Dimitrije Tucović“ u Jabučju. Sve ove investicije planirane za 2018. godinu prelaze cifru od 150 miliona dinara, pretežno iz opštinskog budžeta, a deo će finansirati Vlada Srbije. Osim toga, ove godine povećali smo budžet za stipendije učenika i studenata za 40 odsto i mislim da smo po tome vodeći u Kolubarskom okrugu. Prvi put ove školske godine opredeljene su stipendije i za đake generacije. U 2018. očekujem da konačno rešimo i pitanje amfiteatra u OŠ „Mile Dubljević“ u Lajkovcu – izjavio je Andrija Živković.

Postojeći kapaciteti Predškolske ustanove prebukirani su već nekoliko godina, što je rešeno formiranjem izdvojenog odeljenja u Domu mladih i angažovanjem radnika u prekobrojnim grupama, rekla je direktorka „Leptirića“ Mila Mitrović. „Otvaranjem novog objekta rešavamo tri stvari: ukidamo listu čekanja, prekobrojne grupe i izdvojeno odeljenje u Domu mladih. Predškolska ustanova će smanjiti troškove, a svoj deci biće dostupni sadržaji koji postoje u centralnom objektu.“ Nova kotlarnica Predškolske ustanove dislocirana je iz kruga vrtića, gradi se pored obližnje zgrade Doma zdravlja. To će omogućiti rušenje stare kotlarnice i montažnog objekta vrtića i spajanje stare zidane zgrade vrtića pasarelom (toplom vezom) sa novim objektom. Predškolska ustanova je dobila novih 19 ari neiskorišćenog placa između vrtića i Doma zdravlja, tako da će biti puno zelenila i prostora za igru mališana.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *