Sednica Skupštine grada Valjeva 9. februara

Odbornici Skupštine grada Valjeva su na danas održanoj sednici, jednoglasno usvojili predlog da zvanje počasnog građanina Valjeva ponese fudbaler Matija Nastasić. On je donirao 10.000 evra za uređenje Dečjeg odeljenja Opšte bolnice u Valjevu.

Nakon usvajanja dnevnog reda sednice Skupštine grada Valjeva, konstatovana je ostavka člana Gradskog veća Davida Maksimovića, koji će do izbora novog člana Veća, nastaviti da obavlja ovu funkciju.

Skupština

Data je saglasnost na program poslovanja JKP „Toplana Valjevo“ za 2018. godinu. Direktor JKP „Toplana Valjevo“ Zoran Stepanović je obrazložio program poslovanja ovog javnog preduzeća u 2018. godini.

„Planirana je dobit od 50 miliona dinara, a sa tim novcem će se isplatiti rata za kredit KFV4, za šta je potrebno oko 40 miliona dinara. Ostatak iz te dobiti će biti utrošen za nabavku mazuta kojim će se vratiti pozajmljeni mazut od 2009. do 2013. godine Direkciji za robne rezerve. Planirani prihodi za 2018. godinu iznose 581.000 dinara i oni zavise od toga da li ćemo izvršiti planirano priključenje još 12% u odnosu na površinu koja se sada greje. Sada se greje 353.000 kvadrata. To najviše zavisi od priključenja Opšte bolnice, čija je površina 31.500 kvadrata“, rekao je direktor „Toplane“ .

Odbornici su usvojili i program korišćenja subvencija  i data je saglasnost na program poslovanja ovog javnog preduzeća.

Skupština

Programom poslovanja JP „Kolubara“ planirane su investicione aktivnosti i ulaganja u iznosu od  1.008.859.000 dinara. „Te investicije će se finansirati iz budžeta grada Valjeva, sa  130 miliona dinara za izgradnju lokalnih cevovoda i sistema Stubo-Rovni, za kapitalne investicije 24.677.000 dinara, iz budžeta opština Ub, Lajkovac i  Lazarevac će za izradu projektne dokumentacije za nastavak radova na regionalnom cevovodu za transport čiste vode biti izdvojeno 30 miliona dinara. Iz Republičke Direkcije za vode dobićemo 140 miliona dinara za izgradnju objekata brane i akumulacije brane Stubo-Rovni. Preko Kancelarije za javna ulaganja za izgradnju regionalnog cevovoda za transport sirove vode od Crpne stanice Paklje do Postrojenja za prečišćavanje vode Pećina, biće izdvojeno 535.446.000 dinara i 148.736.000 dinara za izgradnju regionalnog cevovoda čiste vode na pravcu Divci-Mionica“, obrazložio je direktor ovog preduzeća Zoran Mitrović.

Odbornici su usvojili programe rada javnih preduzeća i ustanova – „Poleta“, „Vidraka“, „Vodovda“, „Agrorazvoja-valjevske doline“ i ustanova – Turistička organizacija Valjevo, Predškolska ustanova „MIlica Nožica“, Centar za socijalni rad „Kolubara“, Narodnog muzeja Valjevo, Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Moderne galerije Valjevo, Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“, Centra za kulturu, Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“, Ustanove za fizičku kulturu „Valis“, Međuopštinskog istorisjkog arhiva.

Skupština

Usvojen je Akcioni plan bezbednosti saobraćaja na putevima grada Valjeva za period od 2018-2020. godine.

Za direktora Narodnog muzeja je imenovana Jelena Lekić Nikolić, a za direktora Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“ Mirjana Vojić, dok je za direktora Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ Milena Urošević.

Data je saglasnost na program rada Doma zdravlja, Zdravstvene ustanove „Apoteka“ Valjevo. Usvoje je plan realizacije ključnih elemanata u cilju unapređenja turističkih potenciajla prostora Divčibara u periodu od 2018-2020. godine.

Izmenjena je odluka o pretvaranju potraživanja grada Valjeva prema obvezniku Preduzeću za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „DES“ u osnovni kapital grada Valjeva.

Usvojen je Program korišćenja sredstava za preduzimanje preventivnih mera za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda u 2018. godini.  Usvojen je program za povećanje efikasnosti i smanjenja gubitka u vodovodnom sistemu Valjevo.. Prihvaćen je ugovor o poravnanju, koji će zaključiti grad Valjevo i Košarkaški klub „Metalac“.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *