IZLOŽBA TIHOMIRA ŽIVKOVIĆA U KULTURNOM CENTRU

U Galeriji mioničkog Kulturnog centra od ponedeljka su izloženi likovni radovi samostalnog umetnika Tihomira Živkovića iz Gornjeg Mušića. Živković pored ozbiljnih poslovnih obaveza, budući da radi na odgovornom mestu šefa proizvodnje u mioničkoj fabrici ”Fima”, nalazi vremena da se bavi crtanjem, ali i akvaristikom, sakupljanjem insekata, poseduje pozamašne kolekcije diskova sa filmskim i muzičkim ostvarenjima i figurica superheroja, a zajedno sa bratom Lazarom se bavi i restauracijom starih motora.

Ovo je prva samostalna izložba mladog umetnika koja obuhvata preko 120 crteža rađenih olovkom, tušem, drvenim bojama i drugim tehnikama. Zanimljivo je da najmanje trećinu izloženih crteža čine šabloni za tetovaže, čija je izrada Tihomirova velika strast.

Izložba nije organizovana u cilju nekakve promocije. Želeo sam pre svega da ljubitelji likovne umetnosti, moji prijatelji, drugari i poznanici sve radove vide na jednom mestu, na zidu, jer tako ostavljaju sasvim drugačiji utisak na posmatrača– naglašava mladi mionički umetnik, čiji tatu-art crteži postaju sve popularniji.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *