Gorenje: Ne prodajemo fabrike u Srbiji

Naše srpske fabrike nisu na prodaju, pojašnjavaju iz Gorenja vesti o prodaji nekih svojih pogona.

Gorenje će ove godine započeti postupnu prodaju svojih proizvođača grejača vode – Gorenje Tiki, ali fabrike u Srbiji nisu na prodaju, rečeno je danas Tanjugu u Gorenje grupi.

Siguran posao

Gorenje u Srbiji zapošljava 2.500 ljudi i ima tri fabrike – u Valjevu je se proizvode frižideri i zamrzivači, u fabričkom kompleksu u Staroj Pazovi bojleri, a fabrika u Zaječaru proizvodi mašine za pranje i sušenje veša.

Počeli smo i sa programom intenzivirane prodaje i monetizacije nekretnina. Fabrike u Srbiji se ne prodaju. Navodi koje su neki regionalni mediji izneli o tome da je dju dilidžens (dubinska analiza poslovanja) već u toku, nisu istiniti i kompanija Gorenje je to već demantovala”, navedeno je u pisanom odgovorusrpskoj agenciji.

Kako kažu u toj slovenačkoj kompaniji, jedna od ključnih strateških smernica grupe Gorenje je fokusiranje na osnovnu delatnost kompanije.

Novi strateški plan za period 2016-2020, koji je usvojen u februaru prošle godine, uvodi nove organizacione strukture i umesto organizacije prema poslovnim funkcijama donosi organizovanost prema poslovnim oblastima.

Japanci preuzimaju Gorenje, dobro i Srbima?

Od početka prošle godine, Gorenje Grupa je organizovana u dve poslovne oblasti: Aparati za domaćinstvo – osnovna delatnost i Ostale delatnosti – grejni sistemi, kuhinjski nameštaj i kupatila i keramika, ekologija, trgovina i industrijske usluge.

Nema štrajka: Radnicima “Gorenja” povećane plate

U decembru 2017. godinefirma Rotšild je u ime Gorenje Grupe kontaktirala međunarodne kompanije koje proizvode aparate za domaćinstvo, i proverila njihovu zainteresovanost za eventualno strateško partnerstvo sa Gorenjem. Izabrani potencijalni partneri su pozvani da do 7. marta 2018. dostave svoje neobavezujuće ponude.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *