Valjevo u svetu zvuči kroz klavir

Andrija Tanasković, učenik četvrtog razreda valjevske muzičke škole “Živorad Grbić” među prvorangiranim je učesnicima takmičenja.

Na samom početku 2018. godine, još jedno veliko priznanje za kvalitet rada valjevske muzičke škole. Na nedavno završenom internet takmičenju mladih svetskih muzičara “International Music Competetion, Grande Prize Virtuoso, Salcburg 2017” u konkurenciji  više od nekoliko stotina muzičkih talenata iz 30 zemalja sveta, Andrija Tanasković, učenik četvrtog razreda klavira Muzičke škole “Živorad Grbić” u klasi prof. Slavice Rajevac, uspeo je da se plasira medju prvonagradjene i predstavi svoj grad i svoju školu koncertiranjem u čuvenoj Bečkoj sali Mocarteum fondacije u Salcburgu.

andrija tanaskovic
Andrija Tanasković

Andrija Tanasković, talentovani dvanaestogodišnjak je, iako vrlo mlad, jedan od najtalentovanijih učenika valjevske muzičke škole. Do sada je na takmičenjima osvajao samo najviša priznanja. Njegova harizma na nastupima je nešto što daje specifičan šarm koncertima u školi i on je svakako jedan od najsvetlijih primera rada klavirskog odseka škole. Svoju osobenost ali i virtuozitet mladog pijaniste prezentovao je u jednom od najrespektabilnijih muzičkih centara sveta i svojim nastupom još jednom dokazao dragocen kvalitet muzičkog obrazovanja koji krasi valjevsku muzičku školu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *