Počelo sudjenje Nikoliću za ubistvo u “ZIPI”

Pred Višim sudom u Valjevu počelo je sudjenje Sretenu Nikoliću koji je u oktobru 2016. Godine u kafeu “Zipa”, pucnjima iz pištolja ubio Damjana Dragojlovića I ranio još tri lica. Na samom početku sudjenja Nikolić rekao da je torturu “Delija” preživljavao godinama pre kobne večeri.

Optužnica tereti Sretena Nikolića za teško ubistvo I u njoj se navodi da se sa Dragojlovićem, radnikom obezbeđenja kafea “Zipa”, najpre sukobio ispred objekta u koji mu, navodno, nije bio dozvoljen ulazak. Potom je otišao kući, odakle se vratio naoružan pištoljem za koji nije imao dozvolu i iz kojeg je najpre spolja pucao u izlog “Zipe”, a onda ušao unutra i hicima usmrtio mladića, da bi u daljoj nasumičnjoj pucnjavi ranio još trojica gostiju.
U svoju odbranu Nikolić je naveo da je maltretiranja I ponižavanja od strane navijačke grupe “Delija” počeo da doživljava još 2013. godine kada je od njih dobio I prve batine. Uz molbu njegovog oca vodjama ove navijačke grupe usledila su uveravanja da se to više neće ponoviti , ipak maltretiranje je po rečima Nikolića nastavljeno I 2014.godine.
“Sve se, međutim, završilo na prekršajnim prijavama i pošto sam živeo u stalnom strahu od njih, “sklonio” sam se u Beograd gde sam prethodno upisao fakultet. Prestao sam da vežbam u teretani, počeo intezivno da pijem alkohol i da se drogiram i da idem kod psihijatra”rekao je Nikolić dodajući da se u Valjevo vratio tek sledeće godine, pošto se njegov otac prethodno susreo sa jednim od lokalnih vođa “Delija” i dobio “uveravanja” da Sreten može “slobodno da izlazi u grad i da ga više neće tući”.
U svoju odbranu kada je kritična noć u pitanju Nikolić je rekao da je ceo dan pre toga sa drugovima pio pivo, da je alkohol nastavio da konzumira i u gradu, da je osetio da je “mrtav pijan” i da je pre polaska u “Zipu” uzeo gram “spida”. Na ulasku u taj klub, međutim, zaustavio ga je Dragojlović i “zabranio” mu ulazak.” Vređao me je rečima “oca i tebe smo tukli i opet ćemo, jednu sestru smo ti j… i drugu ćemo i majku”, nakon čega me je nokautirao pesnicom u glavu zbog čega sam pao. Sve se dešavalo pred devojkom koja mi se sviđala i s kojom sam hteo vezu. Osećao sam veliki bes i poniženje”, rekao je Nikolić prvog dana na sudjenju dodajući da je potom pobegao kući, a da je odlučio da se vrati u “Zipu” kada se setio da je njegova mlađa sestra ostala u klubu i da je bio “uplašen za nju”.
Nikolić je na sudu tvrdio da se svega seća “kao kroz maglu” I da prvo ozbiljnije sećanje ima tek od trenutka da je u stanu svog oca krvav I da mu je sestra rekla da je pucao. Nakon toga usledila je predaja policiji.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *