Brnabić: Singapur pruža podršku sporazumu Srbije i ASEAN-a

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Singapur pruža punu podršku Srbiji da potpiše sporazum o saradnji i prijateljstvu sa Asocijacijom nacija Jugoistočne Azije (ASEAN), što bi za našu stranu bilo od strateške važnosti.

Brnabić je u izjavi za agenciju Tanjug istakla da je imala izuzetno dobre sastanke sa predsednicom Singapura Halimom Jakub i vršiocem dužnosti premijera, u odsustvu predsednika Vlade Li Sjenlunga, ministrom zaduženim za nacionalnu bezbednost Teo Či Henom.

Premijerka je rekla da naša zemlja ima podršku da, kao država koja nije deo Jugoistočne Azije, pristupi ASEAN-u, uz napomenu da je za to potrebna saglasnost država članica te asocijacije, a Singapur je jedna od najvažnijih.

Ona je napomenula da će, po povratku iz Singapura, razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o ponovnom pokretanju procedure jer je to izuzetno važno za nas, dodavši da se nada poseti visokih državnih zvaničnika Singapura Beogradu.

Brnabić je podsetila na to da je imala dobar sastanak pre mesec dana sa premijerom Singapura Li Sjenlungom u Tokiju, a da se niz uspešnih razgovora nastavio i sada u Singapuru, pre svega o ekonomskim temama, dodavši da Srbija ima i počasnog konzula u Singapuru Kelvina Čeng Ern Lija.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *