Ministri Vulin i Teodorikakos potpisali Sporazum o zajedničkim patrolama

Sporazumom o zajedničkim patrolama koji su, na inicijativu Republike Grčke, u Aleksandropolisu potpisali Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i ministar za zaštitu građana Panajotisom Teodorikakosom, regulisaće učešće srpskih i grčkih policijskih službenika u zajedničkim patrolama na teritorijama dveju strana.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Grčkoj, potpisao je sa ministrom za zaštitu građana Panajotisom Teodorikakosom Sporazum o zajedničkim patrolama na inicijativu Republike Grčke.

Ovim sporazumom regulisaće se učešće srpskih i grčkih policijskih službenika u zajedničkim patrolama na teritorijama dveju strana.

Obojica ministara složila su se da će uspostavlјanjem zajedničkih patrola biti osigurana veća bezbednost srpskih državlјana u Republici Grčkoj, baš kao i grčkih državlјana tokom boravka u Republici Srbiji, imajući u vidu da je tokom letnje sezone Grčka jedna od najposećenijih destinacija srpskih turista, te da je isto tako primećen i veliki porast broja grčkih turista koji dolaze u Srbiju ili tranzitiraju preko nje.

Ministri Vulin i Teodorikakos istakli su da se budućom primenom Sporazuma o zajedničkim patrolama postiže veća bezbednost građana i Srbije i Grčke, ali, takođe, i efikasnija saradnja u oblasti reagovanja u vanrednim situacijama.

Dvojica ministara istakla su da je potpisan sporazum još jedan konkretan primer i rezultat uspešne bilateralne saradnje Srbije i Grčke.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *