Vučić: Neće biti nezavisnog Kosova

“Neće biti ni nezavisnog Kosova onako kako planirate. Ajde, sad lepo, shvatio sam vašu poruku i nadam se da ste vi razumeli moju poruku”, poručio je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na pitanje novinara da prokomentariše izjavu specijalnog izaslanika Nemačke za Zapadni Balkan Manuela Saracina da neće dozvoliti Republiku Srpsku na Kosovu, da o tome odlučuju Srbi i Albanci i poručio mu da neće biti ni nezavisnog Kosova onako kako su planirali.

“Nisam znao da to kaže – da to neće dozovoliti, mislio sam da o tome odlučuju Srbi i Albanci. Nisam znao da o tome odlučuju Nemci, ali dobro je da je Saracin to javno rekao, pošto su Nemci već odlučivali o nekim planovima, dobro je da nam je to javno rekao”, rekao je Vučić.

Hajde da u ovoj najvećoj krizi ne izvučemo deblji kraj

Srbija će posle novih dešavanja na geopolitičkoj sceni biti pod još većim pritiskom istakao je Vučić i ukazao da je do sada naša zemlja i u najmanjoj krizi izvlačili uvek deblji kraj, a da sada u najvećoj krizi treba da pokuša sebe da spase.

Predsednik je u izjavi novinarima u Sofiji, na konstataciju da Ukrajina traži što hitniji prijem u NATO, da je Rusija pripojila ukrajinske teritorije, i pitanja kakve posledice će takva situacija imati po našu zemlju, kazao da će one po Srbiju biti teške.

Bilo bi dobro da gas nabavljamo i iz novih izvora

Aleksandar Vučić rekao je danas da je energetska situacija u Srbiji teska i naveo da dve milijarde metara kubnih gasa kupujemo od Rusije, a da bi bilo dobro kada bismo još jednu milijardu mogli da dobijemo sa druge strane.

Predsednik je rekao da je zahvalan Evropskoj komisiji na podršci i najavio da će naša zemlja nastaviti da radi na diversifikaciji gasa.

Oni koji su Hitlera sa cvećem dočekivali…

Povodom naslovne strane hrvatskog magazina Ekspres na kojoj je objavljena fotografija Viktora Orbana, Đorđe Meloni i Aleksandra Vučića sa docrtanim brčićima Hitlera, predsednik Srbije rekao je da nema problem s tim i da je to sloboda medija.

Vučić je tako odgovorio da li može da zamisli da se u Srbiji pojavi takva naslovna strana na kojoj bi neko iz Hrvatske bio prikazan kao što on predstavljen u hrvatskim medijima.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *