Vučić: Ne teži se rašavanju problema, sile gledaju samo svoje ciljeve

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na Generalnoj debati svetskih lidera da nažalost tu niko nikog ne sluša i ne teži stvarnim dogovorima i rešavanju problema, već skoro svi vode računa samo o svojim interesima neretko gazeći principe međunarodnog prava i Povelju UN.

“Za to nije kriv ni generalni sekretar UN Antonio Gutereš ni bilo ko iz UN, već one sile koje ne vode računa ni o čemu osim o zadovoljenju sopstvenih političkih, ekonomskih i na žalost, vojnih ciljeva”, upozorio je Vučić obraćajući se na generalnoj debati svetskih lidera, u okviru 77. zasedanja Generalne skupštine UN.

 

Naše osnovne potrebe su ugrožene, solidarnost još potrebnija

“Solidarnost koja je bila neophodna u borbi protiv pandemije u još većoj meri je potrebna danas kada su ugrožene osnovne potrebe ljudi za hranom i energentima”, poručio je predsednik Srbije na Generalnoj debati u UN.

Tek što smo suzbili globalnu pandemiju, već smo se suočili sa novim izazovima kakve u ovom veku nismo očekivali, rekao je Vučić.

 

Srbija je bila i biće faktor stabilnosti u celom regionu

Predsednik Vučić istakao je u UN da bez obzira na to što Srbija još uvek oseća posledice grubog kršenja osnovnih odredbi međunarodnog javnog prava, od temeljnih principa UN ne odustaje, kao i da je naša zemlja bila i da će biti faktor stabilnosti u celom regionu.Vučić je naglasio da Srbija sa mnogo dobre volje traga za kompromisom u vezi sa Kosovom i Metohijom, pod pokroviteljstvom EU, a u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

 

U čemu je razlika između teritorijalnog integriteta Ukrajine i Srbije?

Aleksandar Vučić poručio je na Generalnoj debati u UN da Srbija traži jasan odgovor na pitanje: u čemu je razlika između suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine i suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, koji je grubo narušen.

“Nikada ni od koga nisam dobio racionalan odgovor na to pitanje”, rekao je Vučić u sedištu UN u Njujorku.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *