Obradović sa predsednicima opština Ljig i Lajkovac o realizaciji novih razvojnih projekata

 

 Predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević i predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković posetili su danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, gde su sa ministarkom Marijom Obradović razgovarali o budućoj saradnji i unapređenju rada opštinskih uprava.

Ukazavši na to da je Ministarstvo nedavno objavilo Javni poziv za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave, ministarka Obradović pozvala je sagovornike da dobro pripreme konkursu dokumentaciju i sa kvalitetnim projektima apliciraju za budžetska sredstva.

Na sastanku je bilo reči i o kapacitetima ovih opština za uspostavljanje Jedinstvenog upravnog mesta, a Obradović je naglasila da je dosadašnje iskustvo na terenu pokazalo da su građani izuzetno zadovoljni funkcionalnošću ovog mehanizma. Ona je dodala da uvođenje savremenih tehnologija u rad organa jedinica lokalne samouprave doprinosi pojednostavljenju administrativnih procedura i kvalitetnijem pružanju usluga građanima i privredi.

Ministarka Obradović pohvalila je napore koje su opštine Ljig i Lajkovac uložile u sređivanje adresnog registra, naglasivši da je imenovanje neobeleženih ulica i zaselaka od velikog značaja, posebno u manjim mestima.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *