U toku radovi na vrelovodu u Železničkoj ulici

U toku je izgradnja primarnog priključnog vrelovoda „Železnička“, sa ugradnjom toplotnih podstanica za priključenje objekata Zavoda za javno zdravlje, Nacionalne službe za zapošljavanje i Istorijskog arhiva. Inače, ove tri ustanove su do sada bile veliki zagađivači vazduha u ovom delu grada i očekuje se da će se njihovim priključenjem na gradsku Toplanu, značajno poboljšati kvalitet vazduha u Valjevu.

Ovo je deo projekta rekonstrukcije merno-regulacione stanice sa izgradnjom prateće opreme za prelazak na gas, za šta je Valjevo od Ministarstva zaštite životne sredine dobilo 80 miliona dinara Ukupna vrednost investicije je 103, 6 miliona dinara, s obzirom da će Grad idvojiti 23,6 miliona dinara.

Ministarka Irena Vujović je u sklopu konkretnih mera koje sprovodi njeno Ministarstvo, značajno doprinela da se krene u rešavanje nagomilanih problema koji ugrožavaju zdravlje Valjevaca. Kada se uskoro veliki kotao od 50 megavata u gradskoj Toplani prebaci na komprimovani gas, to će omogućiti efikasnije grejanje Valjeva, uz značajno smanjenje emitovanja štetnih čestica u vazduh.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je još jednom izrazio zahvalnost ministarki Ireni Vujović i Ministarstvu životne sredine, jer su prepoznali probleme i podržali Valjevo u realizaciji, ne samo ovog najvažnijeg pitanja, već i drugih projekata koji su bitni za unapređenje kvaliteta života i zaštitu životne sredine Valjeva.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *