Gradonačelnik čestitao polazak u školu valjevskim đacima

Novu školsku godinu učenicima Valjeva, u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika „Valjevo“, danas su čestitali gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i načelnica Školske uprave dr Zorica Jocić.

„Retki su datumi koji izazivaju samo lepe uspomene, kao što je to 1. septembar. To je dan koji okuplja pored dece, njihovih nastavnika, učitelja,  profesora i svih zaposlenih u prosveti i njihove roditelje, porodice, prijatelje!

Želim vam svima uspešnu školsku godinu i da više razgovaramo o znanju, ocenama, opremljenim školama, a što manje o koroni i zabranama koje su neophodne da bi se sprečilo širenje ovog virusa!

Posebno bih iskoristio priliku da onim najmlađim đacima prvacima čestitam polazak u školu, jer počinju danas svoje školovanje“, poručio je učenicima Poljoprivedne škole, ali i svim valjevskim đacima gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Načelnica Školske uprave Valjevo dr Zorica Jocić je svima poželela da ova godina bude pre svega zdrava.

„Situacija je bolja nego prošle godine, jer ove godine imamo vakcinu i ona je dostupna svima i kolegama nastavnicima i vama učenicima. Molimo vas da se pridržavate svih epidemioloških mera koje su propisane, jer one štite sve vas od širenja virusa, koji može biti i te kako opasan. Što ove škole tiče, izabrali ste zaista dobru školu u kojoj su nastavnici posvećeni svom radu,  učenici postižu dobre rezultate, a rukovodstvo kvalitetno radi. Dakle, tu nema omaške. Na vama je da samo učite i stičete znanja i da nakon toga, kada izađete iz ove škole, umete to i da primenite“, poručila je dr Zorica Jocić.

Direktor Poljoprivredne škole sa domom učenika „Valjevo“ Milan Gajić je učenicima poželeo uspešnu školsku godinu, a pre svega dobro zdravlje.

„Roditeljima bih poručio da su upisom deteta u ovu školu napravili pravi izbor, jer su izabrali jednu od najboljih poljoprivednih škola u Srbiji i regionu.  To nam govore ne samo rezultati spoljašnjeg vrednovanja od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koju su sproveli prosvetni savetnici Školske uprave Valjevo, već i samo okruženje koje je stimulativno, uslovi rada, nastavna sredstva, oprema. Ono što je najbitnije je nastavni kadar, koji pruža ogromne mogućnosti za razvoj i napredovanje učenika. U našoj školi učenik je u centru pažnje i sve aktivnosti svih zaposlenih su sa željom da se učenik razvija pre svega i da postane zdrava, čestita, marljiva i poštena osoba i da stekne neophodna znanja i kompetencije koje su potrebne za bavljenje budućim poslom“, pozdravio je učenike na početku školske godine, direktor Poljoprivredne škole Milan Gajić.

Inače, prema preporukama Ministarstva prosvete, školska godina i u valjevskoj Poljoprivrednoj školi je počela intoniranjem srpske himne „Bože pravde“.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *