Usluga Dnevnog boravka za decu i omladinu  sa telesnim invaliditetom i intelektualnim teškoćama

Usluga dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju,  sa sprovođenjem je  započela   2009.godine, po raspisivanju Javne nabavke od strane gradske uprave  Valjevo.

Na početku rada upisano je 22 dece i mladih sa različitim vidovima smetnji i razvojnih teškoća.Grupa je bila potpuno heterogena po uzrastu, polu i stepenima oštećenja. Sa njima je u direktnom radu  bio angažovan jedan defektolog, strukovni radni terapeut, radni instruktor,  medicinska sestra i povremeno psiholog i logoped.Od samog početka planirane su aktivnosti u skladu sa mogućnostima i interesovanjima korisnika. Posebna pažnja je posvećena boravku van prostora Dnevnog boravka, posetama kulturnim događanjima, izletima i druženjima sa decom iz redovne nastave.

“Prostor koji je obezbedio Grad Valjevo, adaptiran je i opremljen uz pomoć Ministarstva rada i socijalne politike. U saradnji sa Centrom za socijalni rad Kolubara oformljena je komisija za prijem, sa propisanom procedurom i tako je uspostavljen temelj za funkcionalnu ustanovu socijalne zaštite”, kaže Suzana Momčilović, programski direktor udruženja Naši snovi.

Poštujući sve predviđene procedure, funkcionalne i strukturne standarde Udruženje za pomoć deci sa posebnim potrebama,  Naši snovi je dobilo licencu broj 007, na osnovu Rešenja broj 022-02-00023/2014-19 od 24.03.2014. što je inače bila i prva licenca za pružanje usluge socijalne zaštite odobrena Udruženju  civilnog sektora.

 

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je sredstvima  grada Valjeva,  u okviru projekta “Bez prepreka”  za 2021. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *