Momirović: Petnaest miliona evra za novu komunalnu infrastrukturu u Lajkovcu

U Lajkovcu će biti izgrađeno 30 kilometara potpuno nove kanalizacione infrastrukture, kao i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a ukupna investicija od 15,5 miliona evra u komunalnu infrastrukturu značajno će podići kvalitet života u ovom mestu, naveo je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom posete opštini Lajkovac, a nakon obilaska radova na brzoj saobraćajnici od Lajkovca do Valjeva.

 

„Mi moramo našu zemlju da očistimo i naše reke da ostavimo deci značajno čistije nego što su one danas. U narednom periodu uložićemo 4 milijarde evra u komunalnu infrastrukturu i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda kako bi naše reke za pet do sedam godina bile takve da gotovo možete da pijete vodu iz njih. Krajem ove godine krećemo da investiramo u Lajkovac, Mionicu i Banju Vrujci“, naveo je ministar Momirović.

 

Posetu opštini Lajkovac ministar Momirović iskoristio je da obiđe radove na brzoj saobraćajnici od Lajkovca do Valjeva, gde je konstatovao da radovi idu dobro, naročito u delu od Lajkovca do Divaca. Ministar Momirović podvukao je da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić lično insistirao na izgradnji brze saobraćajnice do Valjeva i ona mora biti izgrađena kako bi Valjevo imalo kvalitetnu saobraćajnu komunikaciju, čime će i Lajkovac postati u određenom smislu putni čvor u ovom delu Kolubarskog okruga.

 

„Izgradnja kraka od petlje u Nepričavi do Valjeva predstavljaće u budućnosti osnov za razvoj ovog čitavog dela Srbije i Kolubarskog okruga. Pružaće znatno veće mogućnosti za buduće investicije, jer dobijamo priključak na auto-put „Miloš Veliki“, izjavio je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

 

Početak radova na izgradnji dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i 30 kilometara potpuno nove komunalne infrastrukture u Lajkovcu planiran je za oktobar mesec. Za ove svrhe opredeljeno je 15,5 miliona evra, dok će ukupna vrednost investicija za izgradnju komunalne infrastrukture u celom Kolubarskom okrugu iznositi preko 150 miliona evra.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *