Udruženje za pomoć deci sa posebnim potrebama  “Naši snovi”

Udruženje za pomoć deci sa posebnim potrebama  “Naši snovi” , već 20 godina kontinuirano radi  na edukaciji, pa je do 300 roditelja, stručnjaka, volontera i predstavnika obrazovanja, socijalne zaštite, zdravstva i gradske uprave, učestvovalo na stručnim skupovima koje smo organizovali na teme vezane za položaj osoba sa smetnjama  u razvoju.

“Naše iskustvo u radu je prepoznato kao dragoceno, i zbog toga  smo učestvovali u republičkim istraživanjima i tri nacionalne konferencije u cilju identifikacije potreba i mera za smanjenje siromaštva kod socijalno ugroženih grupa. Paralelno sa pružanjem usluge Dnevnog boravka kroz odobrene projekte ispitivali smo potrebe korisnika za unapređenje programa rada novim sadržajima.Cilj projekata je bilo uvođenje usluge predah smeštaja (2011-2017)i radno osposobljavanje osoba sa smetnjama u razvoju.Projekte Predah smeštaja pomoglo je Ministarstvo za rda, boračka i socijalna pitanja”, kaže programski direktor ovog udruženja, Suzana Momčilović.

U prethodnom periodu, kroz projekte  odobrene od strane grada Valjeva, sa radom je započet  novi servis podrške – Ranu intervenciju za decu sa smetnjama  u razvoju mlađeg uzrasta (2013-2020).

Potpisivanje Međusektorskog protokola o saradnji na prevenciji i zaštiti dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja na području grada Valjeva, čiji pokretač je Udruženje Naši snovi, je deo kampanje UNICEF-a, u koju su bili uključeni svi relevantni partneri na lokalnom nivou.

“Učestvovali smo u Mapiranju resursa za socijalno uključivanje u 10 gradova/opština u Srbiji sprovedeno u okviru regionalnog projekta ,,Regionalni resursni centar za zaštitu dece za jugoistočnu Evropu (South Eastern Euprope Child Protection Hub)”, kaže Suzana Momčilović.

Inače, Dnevni boravak ima smeštajni kapacitet za 30 korisnika, a osim njih kroz druge aktivnosti uključuje se  još do 30 dece sa različitim vidovima kašnjenja i oštećenja u razvoju.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je sredstvima  grada Valjeva,  u okviru projekta “Bez prepreka”  za 2021. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *