Održana 34. sednica Gradskog veća

Na današnjoj 34. sednici Gradskog veća utvrđen je predlog rešenja o davanju saglasnosti na izmenu i dopunu programa poslovanja JKP „Vodovod“ Valjevo za 2021. godinu, kao i predlog zaključka o prihvatanju izveštaja o realizaciji programa poslovanja za period od 01.01.2021 – 31.03.2021. godine sledećih preduzeća: JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni „Kolubara“ , JKP „Toplana“, JKP „Vidrak“ i JKP „Polet“.

Utvrđen je predlog Plana detaljne regulacije za izgradnju proizvodnog kompleksa „Urban – Technics“ d.o.o. Valjevo u delu naseljenog mesta Beloševac. Prema planiranoj nameni površina, područje u granici obuhvata Plana se nalazi u zoni ravničarsko – dolinskog ruralnog rejona – poljoprivredno zemljište. Planom detaljne regulacije je predviđena promena namene poljoprivrednog zemljišta u građevinsko zemljište.

Članovi Gradskog veća prihvatili su predlog Odluke o prenosu prava korišćenja poslovnog prostora u sastavu stambeno – poslovne zgrade u Prešernovoj ulici bb u Valjevu, Zdravstvenoj ustanovi Apoteka „Valjevo“. Grad Valjevo prenosi ZU Apoteka „Valjevo“ pravo korišćenja poslovnog prostora u površini od 48 m2 u sastavu stambeno – poslovne zgrade u Prešernovoj ulici bb. Navedeni poslovni prostor nije neophodan za vršenje poslova iz delokruga organa Grada, isti je više puta oglašavan radi otuđenja i za njegovu kupovinu nije bilo zainteresovanih lica, a potreban je ZU Apoteka „Valjevo“ radi obavljanja poslova iz njene delatnosti.

Utvrđen je predlog odluke o dopuni Odluke o pribavljanju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnu svojinu grada Valjeva.

Prihvaćen je Pravilnik o sufinansiranju mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova. Cilj sprovođenja mera je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada Valjeva. Za sufinansiranje unapređenja energetske efikasnosti u gradu Valjevu u 2021. godini je izdvojen iznos od 20 miliona dinara, od čega je 10 miliona dinara opredelio grad Valjevo, a 10 miliona dinara Ministarstvo rudarstva i energetike. Članovi Gradskog veća prihvatili su rešenje o obrazovanju Komisije za realizaciju mera energetske sanacije, kao i Odluku o raspisivanju javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji grada Valjeva. Predmet javnog poziva je izbor privrednih subjekata za sprovođenje aktivnosti na realizaciji mera energetske efikasnosti. Prijava za javni poziv se predaje lično na Pisarnici Gradske uprave Valjeva, rok za podnošenje prijave je 26.7.2021. godine. Za sve informacije u vezi javnog poziva možete se obratiti na elektronsku adresu: energetska.sanacija@valjevo.org.rs ili na broj telefona 014/294-746 i 014/294-784. Detaljnije na internet adresi: https://www.valjevo.rs/javni-oglasi-i-obavestenja/

Članovi Gradskog veća prihvatili su predlog programa za rad Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Valjeva za 2021. godinu. Ovim programom se utvrđuju ciljevi, mere i aktivnosti u okviru ključnih oblasti rada, rokovi, finansijska sredstva i odgovorni subjekti za sprovođenje istih, predviđeni zakonskim i podzakonskim propisima o bezbednosti saobraćaja na putevima u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima. Razlozi za donošenje programa su definisanje i usmeravanje mera i aktivnosti ka unapređenju bezbednosti najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju, kao i raspodela sredstava.

Prihvaćen je predlog rešenja o utvrđivanju koeficijenta za obračun i isplatu plate vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave Valjeva.

Članovi Gradskog veća su na razmatranju imali dva predloga rešenja o davanju saglasnosti na odluku Komisije za utvrđivanje osnova i visine naknade štete nastale usled ujeda pasa lutalica.

/leparecvaljeva/

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *