Srednja škola “Mionica” proslavila Dan škole u modernizovanim učionicama

 

Srednja škola „Mionica“, čiji učenici kulinarstva osvajaju medalje na najprestižnijim takmičenjima, obeležila je Dan škole. Proslava je ove godine upriličena u poptuno rekonstruisanom objektu. Opština Mionica uložila je 338 miliona dinara za rekonstrukciju srednje škole „Mionica“ i osnovne škole „Milan Rakić“. Održan je i Dan otvorenih vrata za učenike završnih razreda mioničkih osnovnih škola. Obeležavanju Dana škole prisustvovao je i predsednik opštine Mionica, Boban Janković.

-Odlično je što smo uspeli da renoviramo školu. Škola je uređena po najmodernijim standardima. Ponosan sam na trud i rad svih nas. Omogućili smo  najbolje uslove za školovanje naše dece. Danas kada obeležavamo Dan škole, želim da ukažem na važnost obrazovanja i verujem da će naši mladi Mioničani jednog dana postati uspešni inženjeri, doktori, profesori, dobri ljudi koji će nastaviti da grade našu Mionicu-rekao je Janković.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, ove godine je izostala svečana priredba, pa je program osmišljen nešto drugačije. Učenici su bili u prilici da zamene uloge sa nastavnicima, a organizovan je i turnir dubla u stonom tenisu između profesora i đaka. Povodom obeležavanja, školu je posetilo i 50 učenika osmog razreda iz Gornje i Donje Toplice, Rajkovića i Brežđa gde su ih predstavnici smerova upoznali sa obrazovnim profilima, načinom rada, mogućnostima zaposlenja nakon završetka školovanja i dr.

Dobre vesti za mioničke srednjoškolce je da će  srednja škola „Mionica“ ove godine učestovavati u razmeni učenika u okviru projekta Erasmus+. Đaci će biti u prilici posete Poljsku i Tursku kada se steknu uslovi zbog korona virusa.

Srednja škola „Mionica“ je počela sa radom 2009. godine, a školu pohađa 181 učenik u 8 odeljenja sa  četvorogodišnjim profilom turističko-hotelijerskog tehničara i trogodišnjim profilom kuvara i konobara. Rekonstrukcija srednje škole započeta je u oktobru 2019. a završena je u junu 2020. godine.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *