Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović u poseti Mionici

„Država je učinila sve, nabavili smo vakcine, organizovali vakcinaciju, organizovali mobilne timove da svakome vakcina protiv virusa Kovid 19 bude dostupna, a na građanima je da se vakcinišu u što većem broju i da prestanemo da robujemo predrasudama. Najbolja vakcina je ona koju ste vi primili, vakcinišimo se svi, jer nema bolje promocije vakcinacije nego kada vam komšije kažu da su se vakcinisali i  preporuče vam to isto“, poručila je danas ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović tokom posete Mionici.

Ona je danas zajedno sa državnim sekretarom Ministarstva zdravlja dr Mirsadom Đerlekom i predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem obišla vakcinalni punkt u DZ Mionica, upoznala se sa tokom imunizacije protiv virusa Kovid 19 u ovoj opštini i podelila prve pakete vitamina starijim sugrađanima koji su došli na vakcinaciju.

Obradović je najavila da će sledeće nedelje građanima biti na raspolaganju veće količine Sinofarm vakcine i apelovala posebno na mlade ljude da se imunizuju. Ona je pohvalila gradove i opštine u organizovanju imunizacije i pozvala građane da se obraćaju svojim lokalnim samoupravama kako bi mobilni timovi za vakcinaciju stigli i u najudaljenije zaseoke u Srbiji.

Ministarka Obradović razgovarala je sa građanima koji su danas došli u DZ Mionica da se vakcinišu i podelila simbiličan broj paketa vitamina najstarijim sugrađanima. Paketi vitamina sadrže vitamine C i D, kao i cink, a svi penzioneri u Srbiji, dobiće iste ove pakete preko pošta u svojim gradovima i opštinama.

U opštini Mionica imunizacija protiv virusa Kovid 19 odvija se na dva vakcinalna punkta u Domu zdravlja, kao i u dve seoske ambulante u mestima Rajković i Gornja Toplica. Procenat vakcinisanih građana starijih od 65 godina je 32,03 odsto, a građani Mionice, bilo da imaju zakazan termin ili ne, danas mogu da se vakcinišu vakcinom Sputnjik V.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *