Mionica dobila elektronski šalter, građani do dokumenata bez čekanja

Opština Mionica otvorila je novi elektronski šalter u okviru eUprave.  Šalter je postavljen u Uslužnom centru u zgradi opštine. Građani se već od danas mogu javiti i otvoriti svoj nalog.

– Opština Mionica unapređuju upravu. Ubrzaćemo proces dobijanja dokumenata, jer želimo da budemo služba koja građanima olakšava život. Mioničani više neće morati da čekaju. Uštedeće dragoceno vreme. Od svojih kuća, uz mobilni telefon, moći će da završe sve administrativne poslove. Veliki su benefiti koje nam donosi eUprava – rekao je predsednik Boban Janković.

Uz ličnu kartu, građani će na šalteru dobiti korisničko ime i lozinku, kao i instalaciju na mobilnom telefonu. Opština Mionica imenovala je administratore i šalterske službenike koji su prošli obuku. Oni će biti na usluzi građanima i objasniti  im način rada Portala. Po otvaranju naloga, građani će dobiti i odštampane podatke za svaki sledeći ulazak na Portal.

Portal nudi oko 500 usluga. Građani mogu zakazati svoj termin za preuzimanje ličnih dokumenata, plaćanje poreza, dobijanje rešenje iz katastra u svoje eSanduče. Takođe, upisivanje dece u vrtić ili školu su jedna od usluga Portala.

Prilikom otvaranja šaltera, Janković se zahvalio Naled-u i Kancelariji za IT i eUpravu na saradnji i istakao da je od posebne važnosti da u vreme pandemije izbegavamo gužve i da će Portal postati odličan servis građana.

Naled u saradnji sa Kancelarijom za IT i eUpravu, uz finansijsku pomoć Evropske banke za obnovu i razvoj sprovodi projekat unapređenja elektronske dostave dokumenata građanima i privredi od lokalne samouprave. Otvaranjem naloga na portalu, eUprava omogućava što većem delu stanovništva da postanu eGrađani.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *