Đorđević: Đilas da vrati opljačkani novac sa egzotičnog Mauricijusa

Zoran Đorđević član Predsedništva Srpske napredne stranke

Između kafe u Trstu (plaćene novcem opljačkanim od građana Srbije) i odmaranja od nerada, džabalebarenja i sumnjivih poslova, u ekskluzivnim odmaralištima širom sveta (plaćenim, takođe, novcem opljačkanim od građana Srbije), Dragan Đilas, ovdašnji političar u pokušaju i tajkun po zanimanju, stigao je, kaže, da – novcem opljačkanim od građana Srbije – otvori nekakvu kompaniju u Švajcarskog, ali i da pozamašnu svotu novca (opljačkanu od građana Srbije) skloni na tajni račun na egzotični i daleki Mauricijus.

U trenutku kada je predsednik Aleksandar Vučić otkrio tu Đilasovu brižljivo čuvanu tajnu, ovaj „uspešni biznismen“ i lider nekave političke partije (koja uživa podršku među biračima otprilike na nivou stalne statističke greške), pokrenuo je sve medije koje plaća (novcem opljačkanim od građana Srbije), medije koje je kupio (novcem opljačkanim od građana Srbije), kao i one čije je jedino programsko i uređivačko načelo – mrzimo Vučića – da tu istinu opovrgnu, ili je bar zamgle, čineći to kao što je to uvek činio, i čini, kad god mu ne uspe da lažnim suzama ikoga ubedi u sopstvenu izmišljenu priču – neistinama, uvredama, pretnjama i pokušajem zamene teza, koja bi trebala da dovede do toga da neko poveruje da je on, Dragan Đilas, zapravo žrtva, zapravo nevin, zapravo i zaista „toliko uspešan i sposoban“, iako je odavno svima u Srbiji jasno da se radi o neradniku, lenštini i na svakakve sumnjive poslove spremnom čoveku.

​Na jednostavno pitanje koje je predsednik Vučić postavio : Imaš li ili nemaš te račune na Mauricijusu, logično bi bilo dati i jednostavan odgovor, da je moguće dati ga takvog, jednostavnog i istinitog. U suprotnom, kada se bude dokazalo da Dragan Đilas ima taj račun, a uporno tvrdi da ga nema, istina koju je pokušao da negira medijskom halabukom, uvredama i pretnjama, vodiće i ka dodatnom pitanju – a odakle ti, Dragane Đilasu, toliki novac na tom računu, za koji si govorio da ga nemaš – mada, doduše, na to pitanje i nije nužno da Đilas odgovori jer svi građani Srbije znaju odgovor na to, drugo, dodatno pitanje – taj novac je njihov novac, novac građana Srbije, opljačkan dok je „uspešni biznismen“ bio jedan od najvažnijih funkcionera bivšeg režima.

Verujem da će ubrzo doći dan kada će na sva pitanja u vezi sa poreklom i količinom novca kojim raspolaže Dragan Đilas morati da pruži istinite odgovore. I nadležnim organima, ali i svim građanima Srbije koje je opljačkao. Bez obzira da li se radi o onom sklonjenom u švajcarske banke, onom na tajnim računima na Mauricijusu, ili onom koji je kroz sumnjive poslove pokušao da legalizuje – kupujući nekretnine, preduzeća, medije, luksuzne automobile ili ih pak nemilice, bahato i osiono, trošio po ekskluzivnim i egzotičnim turističkim destinacijama širom sveta.

Kao što smatram i da bi pravedno bilo da sve što je opljačkao vrati – jer njegovi pokradeni milioni nisu samo njegova bruka i sramota – već i kilometri puteva koji nisu izgrađeni, obdaništa, škole i bolnice koje nisu sazidane, lekovi i medicinska sredstva koja nisu nabavljena za one kojima su neophodna, jer su milioni koje je pokrao imovina građana Srbije. Ako neće on da vrati, Srbija danas je ozbiljna država, ona hoće!

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *