Kovid ambulanta od danas u Novom naselju, Dom zdravlja u normalnom režimu

Uprava Doma zdravlja donela je odluku da od danas KOVID ambulanta ponovo bude u Novom naselju, a zgrada Doma zdravlja bude na raspolaganju svim ostalim pacijentima, zbog znatno manjeg broja pregleda, koji se poslednje dve nedelje kreću između 200 i 300 dnevno.

Građani sa respiratornim infekcijama sumnjivim na koronavirus pregledali su se u Domu zdravlja i proteklog vikenda, do nedelje uveče do 19.00 časova. Od danas, svakog dana od 7.00 do 21.00 sat svakog dana, KOVID ambulanta biće u Novom naselju. Kao i pre, tu će postojati jedna pedijatrijska ordinacija za decu i školsku omladinu.

Juče su dezinfikovane sve prostorije Doma zdravlja, tako da će od danas, od 7.00 časova ujutro pacijenti moći da dolaze na redovne preglede u centralnu zgradu ustanove primarne zdravstvene zaštite. Pregledi odraslog stanovništva kod lekara opšte medicine i medicine rada su na drugom spratu, laboratorija je na prvom spratu, dok će dečje i školsko odeljenje biti u svom prostoru.

Sistematski pregledi dece za upis u prvi razred kod pedijatra, koji počinju danas, sprovešće se u Dečjem dispanzeru Doma zdravlja, a ne u ambulanti Peti puk, kako je bilo predviđeno.

Od danaas je odraslom stanovništvu na raspolaganju i ambulanta u Domu penzionera, a pregledi radnika i drugi specifični pregledi se iz ambulante Divci vraćaju u Dom zdravlja (treći sprat).

Kolubarski Info 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *