Za tri dana vakcinisano preko hiljadu Valjevaca

Za prva tri dana masovne imunizacije, u izmeštenoj ambulanti Doma zdravlja u hotelu „Grand“, vakcinisano je 1.178 građana protiv koronavirusa. U sredu je vakcinu primilo 124 Valjevaca, u četvrtak 469, dok je danas imunizovano 585 ljudi. Dom zdravlja Valjevo je od juče povećao broj angažovanih medicinskih radnika i unapredio organizaciju celog posla, što je omogućilo znatno veći broj vakcinisanih sugrađana. Imunizacija u hotelu „Grand“ će se sprovoditi i oba dana vikenda od 8 do 20 časova i biće vakcinisani svi sugrađani, bez obzira da li su se prijavili ili ne.

Vakcinacija se trenutno sprovodi kineskim vakcinama „Sinofarm“. Domu zdravlja Valjevo je prvo distribuirano 1.500 doza, dok je u sredu stiglo još 1.290. Kada stignu vakcine drugih proizvođača biće pozvani pacijenti koji su se za njih izjasnili. Po rasporedu prioriteta još uvek su najzastupljeniji stariji od 65 godina.

Vakcinišu se građani koji su se prijavili preko portala e-uprave ili kol centra i to prema spiskovima koje Dom zdravlja dobija svaki dan za sledeći. Od 8 do 15 časova vakcinišu se oni koji su dobili termin preko SMS poruke ili imejla, a od 15 do 20 časova mogu doći građani koji su se prijavili preko portala e-uprave, ali nisu još uvek dobili termin za vakcinaciju, kao i svi koji žele da prime vakcinu iako se nisu prijavili. Njihova vakcinacija biće uneta u centralni registar i dobiće termin za revakcinu.

U popodnevnim satima mogu se vakcinisati i svi građani koji su vraćeni u sredu ili iz bilo kog razloga nisu došli u sredu i četvrtak na vakcinaciju, a dobili su termine.

Počinje i zakazivanje vakcinacije u kućnim uslovima pozivom na telefon 064 8321 966, radnim danima od 8 do 20 sati, za pacijente koji su registrovani u Službi kućne nege i lečenja. Drugi građani koji smatraju da nisu zdravstveno sposobni da dođu na vakcinaciju, a žele da prime vakcinu, treba da dobiju uput za kućnu negu od izabranog lekara (ambulanta Novo naselje), ukoliko lekar posle pregleda proceni da je to neophodno.

Sutra od 8 do 14.30 časova biće nastavljena imunizacija zdravstvenih radnika Opšte bolnice i Doma zdravlja u ambulanti Peti puk.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *