Trener Kovačević i odbojkašice Vujović i Savić pojačanja Železničara

Ženski odbojkaški klub Železničar iz Lajkovca već formira tim za novu sezonu. Predsednik kluba Živorad Lazarević obelodanio je da će Mirjanu Musulin na mestu šefa Stručnog štaba zameniti iskusni i trofejni trener Branko Kovačević, kao i da su angažovane dve dve poznate odbojkašice: Marina Vujović i Maja Savić, koje su prethodnu sezonu odigrale za bukureštanski Dinamo.

Kovačević je dugogodišnji drugi trener ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, koju je i sam vodio na brojnim velikim takmičenjima. Sa grčkim Olimpijakosom je osvojio pet nacionalnih titula i pet kupova, kao i Čelendž kup. U karijeri je vodio i Crvenu zvezdu, rumunske ekipe Dinamo Bukurešt, Targu Mures i Metal Galati, kao i italijansku ekipu Despar Peruđa. Prve trenerske korake napravio je u Crvenoj zvezdi.

Marina Vujović (36) je bivša reprezentativka Srbije, poreklom Lajkovčanka, jedna od najduže aktivnih srpskih odbojkašica. Profesionalnu karijeru je započela još 2001. u Crvenoj zvezdi, zatim je igrala za Volero iz Ciriha i grčki Iraklis, a onda za nekoliko rumunskih klubova. Igra na mestu libera, visoka je 171 centimetar.

Valjevka Maja Savić (27) vraća se u Želju posle godinu dana pauze. Jedna je od najzaslužnijih za istorijski uspeh lajkovačke odbojke: osvajanje duple krune, odnosno šampionske titule i Kupa Srbije u sezoni 2018/19. Sjajne igre u Železničaru doprinele su povratku u reprezentaciju Srbije, za koju je prošle godine nastupala u Ligi nacija. Maja Savić je visoka 189 cm i igra na poziciji srednjeg blokera. Karijeru je započela u valjevskoj Srbijanki, za Vizuru je igrala sedam godina, zatim tri godine u Poljskoj, a poslednje dve u lajkovačkom Železničaru i Dinamu iz Bukurešta. Sa kadetskom i juniorskom reprezentacijom Srbije ima zlatne, srebrne i bronzane medalje sa svetskih i evropskih prvenstava.

Prva pojačanja svedoče da uprava Železničara, predvođena predsednikom Živoradom Lazarevićem, i dalje ima ima visoke ciljeve u domaćem prvenstvu i kupu, a možda i na međunarodnoj odbojkaškoj sceni. Železničar je u sezoni 2018/19. osvojio prvenstvo i nacionalni kup, a 2017/18. Kup Srbije, tako da je jedan od najuspešnijih srpskih klubova poslednjih godina.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *