(VIDEO) Vodovod Valjevo uporno ostavlja raskopane ulice

Ulica 25. juna, u Novom Naselju u Valjevu, rekonstruisana je posle 36 godina, od kada je i dobila prvi asfalt. Stanovnici ove ulice kažu da je problem rupa i prekopa napravio valjevski Vodovod, kada je menjao vodovodne cevi i koji je, kako naglašavaju, nakon završenih radova, ostavio ruglo iza sebe. Sada, zahvaljujući gradskoj vlasti, ulica je u potpunosti rekonstrisana, a urađeni su i trotoari.

Iako se zove Novo Naselje, jedno je od najstarijih u Valjevu, sa oko 5,5 hiljada stanovnika. Ulica 25. juna, koja ovo naselje spaja sa centrom grada,  prvi piut je asfaltirana pre 36 godina, a u njenoj blizini nalaze se škola, vrtić, nova kovid ambulanta… Pre godinu dana, valjevski Vodovod menjao je stare azbestne vodovodne cevi, i od tada, kako tvrde stanovnici ove ulice, nastali su veliki problemi.

“Zamenili su azbestne cevi, ali asfalt nisu vratili u prvobitno stanje, ostale su rupe. Ovde su bile i velike poplave, i u nekoliko kuća bila je katastrofa“, kaže jedan od stanovnika iz Ulice 25. jun.

Anketa 2 novo naselje vodovod valjevo
Građani nezadovoljni radom JKP Vodovod Valjevo, Foto: Kolubarski Info

“Radovi nisu do kraja završeni. Ulica je ostala neasfaltirana sa dosta rupa i tako je ostalo više od godinu dana“, priča nam jedna gospođa koja živi u ovoj ulici.

Anketa 1 novo naselje vodovod valjevo
Građani nezadovoljni radom JKP Vodovod Valjevo, Foto: Kolubarski Info

“Rupe jedan dan zatrpaju, sledeći dan opet kopaju… Deca nisu mogla da bezbedno pređu preko ulice. Gazili smo svaki dan po blatu i vodi, bilo je užasno“, kaže jedna Valjevka.

“Ja nisam mogao kolima da dođem do svog dvorišta. Moj zet je išao u Vodovod, obećavali su mu da će zakrpiti rupe, ali od toga ništa nije bilo“, kaže još jedan stanovnik Ulice 25. jun.

Da stanovnici govore istinu, potvrdio je i Milan Gajić, odbornik u Skupštini grada Valjeva, koji je rekao da je mnogo žalbi stiglo na račun radova koje je Vodovod izvodio.

Milan Gajić, predsenik MZ Novo naselje
Milan Gajić, odbornik u Skupštini grada Valjeva

“Insistirao sam kod direktora Vodovoda više puta i molio ga da ulicu vrati u prvobitno stanje. Tek nakon osam meseci, onuda kuda su kopali, Vodovod je stavio novi asfalt. Međutim, nakon 15 dana, to je sve puklo i ulica je opet bila u katastrofalnom stanju. Sada smo ovu ulicu rekonstruisali, a reč je o glavnoj ulici u Novom Naselju, koja ovo naselje spaja sa centrom Valjeva“, kaže Milan Gajić.

Nekada buka od saobraćaja, ali i prašina, sada novi asfalt, horizontalna signalizacija i sve po standardima, kaže Gajić i ističe da je sve ovo urađeno zahvačjujući Vladi i predsedniku Aleksandru Vučiću.

“Uskoro ćemo rekonstruisati i druge ulice. Ulica Branislava Markovića isto se nalazi u katastrofalnom stanju i tu je isto Vodovod izvodio radove. Reč je o ulici dužine 1,2 kilometra, koja pod hitno mora biti rekonstruisana“, naglašava Gajić.

U planu je asfaltiranje još nekoliko ulica u Novom Naselju, a predsednik ove mesne zajednice moli sve direktore javnih preduzeća da, kada izvode neke radove, sve vrate u prvobitno stanje, kako se ovavi problemi ne bi ponavljali, a građani trpeli.

Nada Dželebdžić, INFO 24 KOLUBARSKI INFO

PROČITAJTE JOŠ: ĐORĐE MILANOVIĆ SPROVODI KRIMINAL U VALJEVU?

2 Komentara

  1. Ana
    May 8, 2020 - 11:26 am

    A tek u Kamenici,izlupan asfalt,ogromne rupe,zaposleni isključivo članovi SPS

    Reply
  2. Nezaposlen
    May 8, 2020 - 9:27 pm

    Zna se ko su zaposleni u Kamenici, kumovi Djordja Milicevica, i otac i sin.Muz buduce odbornice, pevac.Nigde taj konkus nisam video da se i ja prijavim za posao.Sramota!

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *