Majdak najoštrije osuđuje emitovanje filma “Vladalac” i kršenje novinarskog kodeksa TV N1

Zoran Majdak član Srpske napredne stranke i predsednik medijske mreže INFO 24 osuđuje jednostran, neprofesionalan pristup i govor mržnje u dokumentarnom serijalu „Vladalac“, koji je sinoć počeo da se emituje na TV N1.

Čak je i montaža najave i delova emisije u kojoj su se sagovornici na najpodrgniji način izražavali o predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću za cilj imala omalovažavanje i vređanje ličnosti ne samo Aleksandra Vučića kao predsednika, već i kao čoveka.

Medij koji se hvali visokim standardima i ističe sebe i svoje saradnike po profesionalnosti, dopustio je ovako nizak nivo, vođen isključivo mržnjom i nemoći prema aktuelnoj vlasti i predsedniku Republike.

Ovakva emisija se ne može nazvati dokumentarnom, jer je u svojoj suštini običan propagandni materijal, koji se na prizeman način obračunava sa političkim protivnicima.

Iznenađuje odsustvo maštovitosti autora i sagovornika u ovoj emisiji, koji su do sada nalazili perfidne načine da pod velom novinarstva i stručnosti, naročito na ovoj televiziji iznesu kritiku prema aktuelnoj vlasti. Izgleda da su konačno postali svesni da svi njihovi napori ne donose rezultat i da podršku u običnom narodu ne mogu steći ni na koji način.

Sigurni smo da profesionalci i u ovoj medijskoj kući, kao i intelektualna javnost, koju su neuspešno pokušali da predstave sagovornici u emisiji, neće odobriti ovakav prizeman način političke borbe, ogoljen i prikazan u pravom svetlu.

Mada ovakva emisija nema nikakav novinarski značaj, jedno je potvrdila. A to je da je Srbija zemlja medijskih sloboda, u kojoj se na ovakav način može vređati bilo ko, pa čak i predsednik Republike, izabran voljom miliona građana Srbije.

PREDSEDNIK MREŽE INFO 24 / Zoran Majdak

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *