Uz inkubator „Europrom“ poklonio bronhoskop valjevskoj bolnici

Trgovinski lanac „Europrom“ iz Valjeva, pored toga što u svom poslovanju nastoji da plasira što više domaćih proizvoda, pokazuje da je, ne samo, privredni subjekt, već i društveno odgovorno preduzeće. Posebno se angažuje u pružanju pomoći valjevskom zdravstvu.

Tako je nedavno valjevskoj bolnici poklonila inkubator za prevremeno rođenu decu, a juče je predstavnicima bolnice uručen i bronhoskop, vredan 1,5 miliona dinara, koji odavno nedostaje.

Sve radimo u dogovoru sa rukovodstvom bolnice i lekarima u nabavci nedostajuće opreme ili zamene dotrajale“, kaže Desimir Tadić, vlasnik „Europroma“.

U valjevskoj bolnici ne skrivaju zadovoljstvo ovim potezom poznate trgovinske kuće, jer im je ovaj aparat nedostajao pošto je ranije korišćeni više neupotrebljiv.

Bronhoskop je, inače, dragocen u dijagnostici oboljenja pluća, posebno kada se radi o najtežim oboljenjima, kao što su karcinomi, od čega, na žalost, boluje sve veći broj stanovnika.

Samo u prošloj godini otkriveno je 85 novih slučajeva oboljenja od karcinoma pluća, koji ako se na vreme ne otkrije dovodi teških stanja. Srećom služba za plućne bolesti ima obučene lekare za korišćenje bronhoskopa i u tome ima dvodecenijsko iskustvo. Zahvaljujući tome oboleli se leče u valjevskoj bolnici.

Značajno je pomenuti da „Europrom“ veliku pažnju poklanja i afirmaciji najuspešnijih učenika i studenata. Tako je ovih dana organizovao prijem za 30 najuspešnijih srednjoškolaca iz Valjeva i susednih opština i za postignute rezultate primereno ih nagradio određenim novčanim iznosom. Takođe, se obavezao da će fotografije najuspešnijih srednjoškolaca objaviti na svojim bilbordima pod nazivom „Trideset za ponos“.

Kolubarski info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *