Za razvoj sporta i omladine više od 153 miliona dinara

Grad Valjevo već godinama, u skladu sa svojim mogućnostima izdvaja značajna sredstva za razvoj sporta i omladine. Za to će se samo u ovoj godini iz budžeta grada izdvojiti više od 153 miliona dinara.

Najviše sredstava biće utrošeno u vidu podrške lokalnim sportskim organizacijama, udruženjima i savezima, 84 miliona dinara. Preko 66 miliona dinara utrošiće se za funkcionisanje lokalnih sportskih ustanova. Cilj ulaganja je obezbeđenje uslova za bavljenje sportom svih građana grada Valjeva.

I ove godine najveće interesovanje vladalo je za dobijanje sredstava namenjenih kolektivima, udruženjima i savezima koji su nosioci kvalitetnog sporta u gradu. Komisiji za raspodelu sredstava u oblasti sporta pristiglo je blizu 50 zahteva koji za svoje aktivnosti traže čak 163 miliona dinara što je dvostruko više od namenjenih sredstava koja iznose 84 miliona dinara.
Prof. dr Miroljub Ivanović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu, kaže da komisiji nije bilo nimalo lako da rasporedi sredstva i uskladi želje i mogućnsti.

Uvek će biti nezadovoljnih. Mi smo se, međutim, opredelili da se značajnija sredstva izdvoje za potrebe školskog i rekreativnog sporta i za te namene ćemo utrošiti 3 miliona dinara. Značajna sredstva dobiće najstariji sportski kolektiv FK Budućnost Krušik, 14 miliona dinara, dok KK Metalac može da računa na 11 miliona dinara, a BK Metalac na 2,1 miliona dinara. Planirano je da sredstva dobiju i VK Valjevo, VK Valis, kao i PK Valis, obzirom da su nosioci razvoja plivačkog sporta , jedne od bazičnih sportskih disciplina. Na značajnija sredstva može da računa i Sportski savez Valjeva, 5,5 miliona dinara, ŽRK Metalac 2015, OK Va 014, streljački klub Valjevo 1884, savez za školski sport preko 3 miliona dinara. Na spisku budžetskih korisnika su se našli po prvi put i biciklistički klub Sputnjik, fudbalski klubovi iz Divaca, Dračića i drugi.”, rekao je Ivanović.

Manja sredstva u odnosu na prošlu godinu dobio je KK Metalac, 11 umesto 24 miliona dinara. Kao razlog za dobijanje umanjenog iznosa u odnosu na prethodnu godinu navedeno je da valjevski košarkaši nisu opravdali na vreme namenjena sredstva iz prethodne godine u iznosu oko 2 miliona dinara, što je za čuđenje da to nisu uspeli da opravdaju, a zna se sa kakvim se finansijskim teškoćama suočavaju. Možda je BK Metalac, koji se okitio titulom prvaka države, mogao da dobije nešto više novca, kao i još neki kolektivi koji su postizali značajnije rezultate. To bi u narednoj raspodeli nakon rebalansa budžeta, možda, trebalo imati u vidu.“, precizirao je prof. dr Miroljub Ivanović.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *