Formiran poslovni savet Valjeva, veza između vlasti i privrede

Odlukom gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića formiran je Poslovni savet Valjeva. Savet je okupio uspešne privrednike, preduzetnike, poljoprivrednike, ali, i žene preduzetnike.

U radu saveta učestvuju i predstavnici Gradskog veća i gradske uprave. Za predsednika je izabran Miroslav Marković, direktor „Metve“ koji je za kolubarski.info izjavio da će to biti najbolja veza između vlasti i privrede koja je do sada nedostajala. Okupljeni privrednici angažovaće se u davanju predloga, razmatranju i pripremanju odluka iz oblasti privrede i poslovanja javnih preduzeća, ali i gradske uprave. Sve to treba da doprinese bržem i uspešnijem razvoju grada.

Ovo za lokalnu samoupravu predstavlja veliku podršku u ostvarivanju postavljenih ciljeva i organizovanju javnih rasprava o svemu aktuelnom, a čemu do sada nije poklanjana dovoljna pažnja. To će doprineti i donošenju kvalitetnijih odluka, ističe Mirko Kovačević, pomoćnik gradonačelnika Valjeva, koji jeujedno i član saveta.

Sagovornici u razgovoru ističu da će u radu saveta biti izbegnute sve formalnosti. Razmatraće se svi aktuelni predlozi i inicijative.

Inače, Poslovni savet Valjeva formiran je na inicijativu Stalne konferencije gradova i opština Srbije uz podršku vlade Švedske, a u okviru programa podrške lokalnim samoupravama na putu ka Evropskoj uniji.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *