Boban Janković: Ko sme taj može, ko ne zna za strah taj ide napred

Predsednik opštine Mionica Boban Janković večeras je gostovao u emisiji “Gradske teme” i za INFO 24 govorio o aktuelnim temama Mionice, a kao jednu od najuspešnijih godina svakako je izdvojio 2019. godinu.

Početak intenzivnog rada naše Opštine kreće 2015. godine. Posle ogromnog duga koji smo nasledili, mi smo uspeli da izvojimo nešto novca i uz pomoć Vlade Republike Srbije imamo ogromne i velike investicije. Dakle, 2019. godina je bila jedna od najupešnijij godina za ovu opštinu. U odnosu na 2014. godinu budžet se uvećao za preko 55%. Naša opština ima budućnost i polako raste – izjavio je Janković.

“Mi smo u 2019. godini započeli rekonstrukciju Osnovne škole “Milan Rakić”, otpočeli rekonstrukciju Srednje škole “Mionica”, završili projekat toplifikacije opštine Mionica i prve javne toplane biomase u Srbiji. Ceo projekat je predviđen u tri faze. Prve dve faze se tiču svih javnih objekata, a već ove 2020. godine imaćemo priliku da svaki naš stanovnik i kuća dobiju priključak na toplanu”, istakao je predsednik opštine za INFO 24.

Prvi čovek Mionice izjavio je da su za jedno mesto neophodni infrastrukturni projekti kojima se Opština bavi kako bi svaki stanovnik bio zadovoljan. Da Vlada Republike Srbije pomaže u razvijanju ove opštine, potvrdio je i Janković rečenicom: “Mionica se razvija na krilima Vlade Republike Srbije i to ono bez čega ne bismo mogli da imamo tako velike projekte”.

Glavni grad kolubarskog okruga je Valjevo, a predsednik opštine Mionica je otkrio da se i Mioničani često sami nazivaju Valjevčanima kao i da je upravo Valjevo lokomotiva razvoja čitavog kraja.

“Grad Valjevo je jedan od najlepših gradova u Srbiji i centar kolubarskog okruga. On je lokomotiva razvoja čitavog ovog kraja. To je mesto koje je važno i privredno jako i osnaženo, a moram priznati da se mi nazivamo i Valjevcima. Zahvaljujući auto-putu Miloš Veliki čitav ovaj kraj dolazi tamo gde mu je i mesto. Zahvaljujući auto-putevima se umrežavaju sva mesta i stvaraju se svi neophodni uslovi za život u selu i u gradu. Izgradnjom auto-puta Miloš Veliki grad Valjevo postaje centar investicija”, pričao je Janković.

Naš predsednik Aleksandar Vučić kada je dolazio 2017. godine je najavio fabriku u Mionici i evo nama posle četrdeset godina dolazi veliki strani investitor, a to predstavlja život za mesta kao što je Mionica. Početkom ove godine ćemo imati i novu industijsku zonu za koju smo uradili sve potrebne planske dokumente – rekao je prvi čovek Mionice za INFO 24.

Opština Mionica poseban akcenat stavlja na obrazovanje svojih stanovnika, a kao podstrek za učenje i usavršavanje mladih, Mionica u Centru za obrazovanje i razvoj nudi besplatne kurseve stranih jezika, informatike, plesa, folklora i mnoge druge aktivnosti.

“Banja Vrujci je jedna od najvećih turističkih naselja u ovom kraju. Mionica radi na razvoju turizma jer turizam vidi kao svoju šansu. Opredelili smo se za turizam kao jednu stratešku granu razvoja. Turizam kod nas će uvezati i industriju i kulturu, sport, obrazovanje i mnoge druge oblasti. Mionica je bogata vodom, pre svega termalnim izvorima koji idu čak do 45 stepeni temperature. Naš cilj je da postanemo jedna od najatraktivnijih mesta u oblasti turizma”, izjavio je Janković.

Mionica je kako bogata turizmom, tako i poljoprivredom. Prvi čovek Mionice istako je da se u Mionici dnevno proizvede 100.000 litara mleka i to je primarna poljoprivredna proizvodnja.

Kao jedan od većih uspeha Janković je istakao da Mionica ima malu razliku u dolasku i odlasku stanovnika, kao i da se opština trudi da im priži sve ono što im je neophodno. Naveo je i da mladi ljudi imaju veliki prostor gde mogu izrazizi svoje ideje koje se u većini slučajeva i realiziju. Opština Mionica ima određene programe koji se tiču populacione politike i svako novorođenče u opštini Mionici dobija 40.000 dinara, auto-sedište za bebu i kolica.

“Moja poruka svim građanima Srbije je da ne obraćaju pažnju na opoziciju koja želi da odseče krila državi Srbiji. Pozivam građane da glasaju za sebe, svoju budućnost i podrže politiku predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.”

– Završiću rečima nešeg slavnog vojskovođe vojvode Živojina Mišića: “Ko sme taj može, ko ne zna za strah taj ide napred!”

Emisija je emitovana na televiziji Studio B, Info 24 i KLIK TV, a ceo intervju možete pogledajte na našem YouTube kanalu:

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *