SBB zabranio emitovanje N1 u SUPERNOVA kablovskom sistemu Telekom Srbije

“Supernova nije isključila kanale svojom voljom, nego zato što je od strane Junajted medije stigao ultimativni nalog da se kanali isključe”, rekao je Ćulibrk.

On je pokazao pisma ucene Junajted medije da pod krivičnom i materijalnom odgovornošću moraju da isključe kanale najpre u 21 čas, a onda u 22.30.

“Supernova čak i prihvatila cene koje su bile značajno veće koje su imali u prethodnim ugovorima sa Junajted medijom. Cenu smo prihvatili jer je to interes građana”, rekao je on.

Dodao je da je molio Junajted mediju da izbace nezakonite elemente iz predloga ugovora, te da su bili spremni da ih potpišu.

“Ovakav model ugvora nisam video i ovakve pregovore, bez mogućnosti da se oko bilo čega dogovarate je nezabeleženo. U svakoj drugoj tački i članu imate pretnju raskida ugovora i kazni koje dostižu i 20 miliona evra”, rekao je Ćulibrk.

Kako je kazao, plasirana je zamena teza da Junajted medija nije htela da potpiše ugovor sa “fantomskom firmom”.

“Svima je jasno da je Supernova naš brend, nije zahtevano da potpišu ugovor sa Supernovom, već kompanijama koje posluju sa tim brendom, najpre Radijus vektor i Kopernikus”, kazao je Ćulibrk.

“Mi smo uputili mejl predstavnicima Junajted medije da smo spremni za nastavak razgovora, koliko sutra smo spremni da sednemo i da razgovaramo i da dođemo do ugvora koji je zakonit i istog momenta spremni smo da pustimo kanale”

Vladimir Lučić, koordinator za internet Telekom Srbija pozvao je Junajted mediju da povuče svoje pretnje kaznama.

“Ubeđeni smo da je čitava ideja da se nama isključi Sport klub. Mi kao Telekom Srbija imamo Arenu, SBB ima Sport klub i to su dve najveće vrednosti među kanalima”, rekao je Lučić.

Kako je kazao Ćulibrk, Junajted medija jeste konkurent Telekomu Srbije, ali da su namerno izbegavali da potpišu ugovor sa Telekomom direktno.

“Namera SBB je bila da potpuno zavladaju teritorijom Srbije. Na sve načine su pokušavali da sa međunarodnim kanalima kroz ekskluzivne aranžmane potpišu takve aranžmane i izbace Telekom Srbiju, eklatantan primer za to su Fox kanali”, rekao je Ćulibrk.

INFO 24

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *